NAKA vedie trestné stíhanie pri obstarávaní vozidiel pre Košický samosprávny kraj

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vedie trestné stíhanie vo veci zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe v súvislosti s obstarávaním Správy ciest Košického samosprávneho kraja.

15.10.2021 15:10
Nákladné auto / Oprava / Údržba ciest / Cesta / Foto:
Ilustračné foto
debata

Týka sa to „nákupu štyroch nových špeciálnych nákladných automobilov so špeciálnymi nadstavbami na letnú a zimnú údržbu“. V piatok to potvrdila vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

NAKA vo štvrtok zasahovala na Úrade Košického samosprávneho kraja. Polícia potvrdila v prípade zaisťovacie úkony, ako aj viaceré prehliadky iných priestorov a pozemkov, zaisťovanie listín a počítačových údajov.

“Národná kriminálna agentúra preveruje informácie súvisiace s podaným trestným oznámením. Košický samosprávny kraj je plne súčinný a poskytne všetky potrebné informácie,“ reagovala vo štvrtok hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Podľa stanoviska kraja trestné oznámenie môže podať ktokoľvek a orgány činné v trestnom konaní musia tieto oznámenia preveriť. „Takisto ako aj my preverujeme útoky z uplynulých dní súvisiace s hekerským atakom na počítačové siete Úradu Košického samosprávneho kraja a falošné profily predsedu žiadajúce osobné údaje pod zámienkou poskytnutia finančných odmien,” uviedla hovorkyňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košický samosprávny kraj #NAKA