Policajný exprezident Tibor Gašpar zostáva v kolúznej väzbe

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý je obvinený v kauze Očistec, ostáva naďalej vo väzbe. Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

18.10.2021 16:04
Tibor Gašpar Foto: ,
Tibor Gašpar
debata (126)

Súd na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť obvineného proti uzneseniu Špecializovaného trestného sudu (ŠTS) zo 4. októbra, ktorým bola zamietnutá žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu, a jeho väzba nebola nahradená. U obvineného totiž podľa súdu pretrváva existencia dôvodu kolúznej väzby.

„Senát zároveň na podklade sťažnosti prokurátora zrušil predmetné uznesenie ŠTS v časti, ktorou bol z väzby na slobodu prepustený obvinený Mgr. Marián Z. Žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu Najvyšší súd zamietol a jeho väzbu, pri konštatovaní existencie dôvodov kolúznej a preventívnej väzby u tohto obvineného, nenahradil,“ podotkla hovorkyňa.

Tibor Gašpar a ďalší policajní exfunkcionári boli zadržaní v rámci vlaňajšej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie.

126 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #Akcia Očistec