Kolíková má o návrhu súdnej mapy rokovať s poslaneckými klubmi

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková má rokovať s poslaneckými klubmi o podpore návrhu súdnej mapy. Následne má o téme rokovať koaličná rada. Pre TASR to uviedol podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga.

19.10.2021 15:35
Mária Kolíková Foto:
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková
debata (2)

Jeho stranícka kolegyňa Jana Žitňanská dodala, že na pondelkovej koaličnej rade riešili aj bezpečnosť na futbalových ihriskách.

Hnutie Sme rodina kritizuje viaceré navrhované reformy vrátane súdnej mapy. Predseda poslaneckého klubu hnutia Peter Pčolinský pre TASR uviedol, že ich výhrady pretrvávajú aj po rokovaní na koaličnej rade. Šéfka klubu SaS Anna Zemanová dodala, že o reformách sa rokuje. Koaličná rada tiež riešila priebeh aktuálnej parlamentnej schôdze, problematické body sa budú podľa Zemanovej preberať v závere schôdze.

Žitňanská podľa svojich slov požiadala o vyčíslenie zásahu počas nedeľného derby medzi futbalistami Spartaka Trnava a Slovana Bratislava. „Budeme sa v tejto súvislosti ďalej rozprávať aj o nových opatreniach, respektíve legislatívnych zmenách, aby sa takéto situácie už nezopakovali. Nevidím dôvod, aby sme sa z verejných financií pravidelne skladali na výtržníctva vagabundov,“ dodala poslankyňa.

Na koaličnej rade podľa Šeligu neriešili mená nového komisára pre deti a komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. „Nominácie uzavrieme na budúci týždeň,“ doplnila Žitňanská.

pjimage  3 Čítajte viac Minister Naď si nedal servítku pred ústa. Ultras trikrát nazval opicami
2 debata chyba
Viac na túto tému: #reforma súdnictva #Mária Kolíková #súdna mapa