Výbor odsúdil tvrdenia extrémistov o projekte MOVIR

Výbor Národnej rady SR (NR SR) pre obranu a bezpečnosť odsúdil šírenie konšpirácií o projekte MOVIR, ktorého cieľom je vytvorenie a otestovanie mobilného monitorovacieho systému určeného na ochranu izolovaných skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení alebo na ochranu obyvateľstva pred izolovanou skupinou identifikovanou ako zdroj rizika.

19.10.2021 18:10
Juraj Krúpa Foto: ,
Predseda Branno-bezpečnostného výboru Juraj Krúpa.
debata (59)

Predseda výboru Juraj Krúpa (OĽaNO) to uviedol v tlačovej správe, ktorú zaslal Matúš Bystriansky, hovorca hnutia OĽaNO.

Výbor tak urobil v reakcii na tvrdenia poslancov Mariana Kotlebu (ĽSNS) a Milana Mazureka (nezaradený), ktorí v statusoch na sociálnych sieťach uviedli, že ide o koncentračné tábory či elektronické väzenie. „Nezodpovedné šírenie klamstiev, ktoré by mohlo byť kompetentnými orgánmi kvalifikované až ako šírenie poplašnej správy, je neakceptovateľné, najmä v kontexte toho, že jeden z nich je členom tohto výboru,“ uvádza sa v stanovisku výboru.

Predseda branno-bezpečnostného výboru v tejto súvislosti vyhlásil, že „je zarážajúce, aké dno dokážu dennodenne prerážať extrémisti len preto, aby zaujali antisystémových voličov.“ Ozbrojené sily SR podľa neho patria dlhodobo medzi najdôveryhodnejšie inštitúcie v krajine. Aktivity extrémistických poslancov s cieľom pošpiniť dobré meno ozbrojených síl preto považuje za nezmyselné šírenie strachu a hystérie.

Žehra, osada v karantene, koronavirus Čítajte viac O projekte MOVIR chýbajú informácie. Mazurek hovorí o koncentrákoch, Naď o hoaxoch
59 debata chyba
Viac na túto tému: #brannobezpečnostný výbor #MOVIR