Pokračovanie článku: Matovič behal po Cypre za schránkovými firmami, Krajniakov rezort mu 'vyrobil' ďalšie

Predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina v diskusnej relácii tv JOJ vyhlásil, že na prípad možného zneužitia pandemickej pomoci neupozornilo ako prvé Investigatívne centrum Jána Kuciaka, ale sám minister Krajniak. Dokladoval to tlačovou správou, ktorá vyšla aj v štátnej tlačovej agentúre.

Kollár dodal, že ministerstvo pri kontrolách vyplatených dotácií, prišlo na nezrovnalosti a začalo pátrať ďalej. Dodal, že rezort podal aj trestné oznámenie.

Na obranu svojho ministra vyhlásil, že podnikateľov upozorňovali vopred, že jednotlivé žiadosti a vyplatenú pomoc budú kontrolovať. „To môže trvať aj tri roky,“ povedal Kollár. „My sme chceli ľuďom pomôcť. To sa nedalo skontrolovať hneď,“ vysvetľoval.

Líder hnutia Sme rodina pripomenul, že v čase, keď bola aj táto sporná pomoc vyplácaná, šéfoval úradom práce sociálnych vecí a rodiny nominant Smeru Marián Valentovič. Toho na Krajniakov návrh vláda v auguste odvolala a vymenovala Karola Zimmera, ktorý dovtedy pôsobil ako konzultant na ministerstve práce.

© Autorské práva vyhradené

360 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #schránkové firmy #Milan Krajniak