Pokračovanie článku: Matovič behal po Cypre za schránkovými firmami, Krajniakov rezort mu 'vyrobil' ďalšie

„Asi nijako neprekvapí informácia, že Krajniakov rezort poslal ťažké milióny ‚na zmiernenie dopadov pandémie‘ rôznym schránkovým firmám bez zjavnej podnikateľskej činnosti,“ reagoval na sociálnej sieti niekdajší minister školstva Juraj Draxler.

Myslí si, že konečná suma bude vyššia ako 24 miliónov. „Toto pritom ale nie je zďaleka najväčší problém daného ministerstva,“ podotýka Draxler.

„Ak by sme boli normálne fungujúcou krajinou, tak by už dávno došlo k výmene ministra. Najmä pre to, ako ťažkopádne sa na začiatku zostavila pomoc pre firmy, s nezmyselne komplikovanými formulármi, zle nastavenými podmienkami. A to ešte minister na tlačovkách drzo zavádzal o tom, aká efektívna tá pomoc vraj je,“ hovorí.

Pripomína, že viackrát upozorňoval na bizarné personálne nominácie v rezorte. „Moja najobľúbenejšia: Krajniak za šéfku Národného inšpektorátu práce ustanovil "babenku“, ktorá sa predtým venovala len školeniam BOZP, nemá riadnu vysokú školu, len pochybný poľský diplom. Ale je straníčka," pokračuje exminister.

„Za minulej vlády by sa po podobných informáciách strhla riadna búrka (oprávnene). Ale Posledný križiak, dlhoročný kamarát a súputník Daniela Lipšica, má proste mediálnu imunitu,“ dodáva sarkasticky.

© Autorské práva vyhradené

360 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #schránkové firmy #Milan Krajniak