Pokračovanie článku: Kriminalistický ústav: Santusová potvrdila podozrenia, uviedla závažné informácie

07. októbra 2021 sa traja pracovníci KEÚ PZ zúčastnili ako pozorovatelia na vyšetrení p. Santusovej na NBÚ. Vyšetrenie prebiehalo podľa štandardov NBÚ (ktorý je v určitých bodoch odlišný od štandardov KEÚ PZ), zároveň však treba podotknúť, že p. Santusová počas vytvárania testových otázok pred samotným testovaním uviedla niekoľko, podľa názoru pracovníkov KEÚ PZ, závažných informácií týkajúcich sa konkrétnych podozrení na jej osobu.

Pani Santusová, podľa názoru pracovníkov KEÚ PZ, takmer všetky podozrenia potvrdila s odôvodnením, že takéto konanie ona považuje za správne, napomáhajúce jej vyšetrovaniu (všetky uvedené skutočnosti sú zachytené na videozázname uloženom na NBÚ). Pracovníčka NBÚ, ktorá taktiež vyšetrenie pozorovala, skonštatovala, že uvedené vyhlásenia p. Santusovej sú natoľko závažné, že keby išlo o jej bezpečnostnú previerku, vo vyšetrení na polygrafe by sa už nepokračovalo.

Finálneho vyhodnotenia sa zúčastnili dvaja pracovníci KEÚ PZ a taktiež pracovníci NBÚ. Pracovníci NBÚ boli s hodnoteniami pracovníkov KEÚ PZ oboznámení hneď po vykonaní vyšetrenia, pracovníci KEÚ PZ neboli oboznámení s hodnoteniami pracovníkov NBÚ. Avšak podľa vyhotovenej správy z vyšetrenia zrejme dospeli k rovnakému výsledku ako pracovníci KEÚ PZ, ktorý však nekorešponduje s medializovanými informáciami ohľadom jej výsledkov vyšetrenia na NBÚ. Priebeh vyšetrenia pracovníci KEÚ PZ niekoľkokrát namietali z dôvodu, že by bolo potrebné v testovaní pokračovať. V štádiu, kedy pracovníčka NBÚ vyšetrenie ukončila, bolo toto vyšetrenie z ich pohľadu nedokončené.

432 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Mikulec #Diana Santusová #vojna policajtov