Podnikateľ a Kočnerov blízky Marián Sisák ide do väzby

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok 21 rozhodol o vzatí do väzby obvineného podnikateľa Mariána Sisáka a tiež obvineného bývalého sudcu Okresného súdu vo Vranove nad Topľou Miroslava Nováka.

22.10.2021 08:57
kočner Foto:
Marian Kočner si robí poznámky v súdnej sieni Okresného súdu v Bratislave
debata (12)

Ako informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudkjáková, dôvodom väzby u obvineného Mariána Sisáka je obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti, teda kolúzna a preventívna väzba. Dôvodom väzby u obvineného Miroslava Nováka je obava z ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba.

„Sudca pre prípravné konanie žiadosti obvinených o nahradenie väzby písomným sľubom zamietol a väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka," povedala Kudjáková.

Doplnila, že rozhodnutie nie je právoplatné, nakoľko obvinení podali proti nemu sťažnosť a sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu dôvodu preventívnej väzby u obvineného M.N. „O sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd," dodala hovorkyňa.

Národná kriminálna agentúra v utorok 19. októbra v rámci protikorupčnej akcie Syseľ zadržala na východe Slovenska tri obvinené osoby. V tomto prípade má ísť o trestné činy podplácania a nepriamej korupcie na rôznych súdoch v Prešovskom a Košickom kraji. Obvinených vo veci je spolu šesť osôb. Podnikateľ Marián Sisák bol podľa medializovaných informácií blízky viacnásobne stíhanému Marianovi Kočnerovi.

Marian Kočner Čítajte viac NAKA zadržala podnikateľa Sisáka, ktorému písal Kočner
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Sisák