OĽaNO zvažuje na jeseň snem, Matovič zostane šéfom aj po ňom

Hnutie OĽANO by malo mať snem ešte na jeseň, konkrétny termín zatiaľ neoznámili. Na sneme by mali voliť členov predsedníctva i ďalších orgánov hnutia. Snem by mal mať neverejnú i verejnú časť.

24.10.2021 08:29
matovič Foto:
Igor Matovič (OĽaNO)
debata (61)

„Ak sa pandemická situácia nezhorší, plánujeme snem zvolať ešte túto jeseň. Chceli by sme, aby bol verejný a aby sme schválili všetky orgány, ktoré nám vyplývajú z našich stanov,“ povedal pre TASR predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš, ktorý je zároveň podpredsedom OĽANO. Okrem členov predsedníctva majú delegáti snemu voliť členov rozhodcovskej a revíznej komisie.

„Predpokladám, že budú pozvaní všetci členovia, hostia a aj novinári a tiež že bude verejná a neverejná časť snemu,“ priblížil Šipoš.

Na sneme sa nemá voliť predseda. Igora Matoviča za šéfa hnutia zvolili na sneme v októbri 2019. Podľa stanov hnutia sa predseda volí na štvorročné obdobie.

Snem sa má podľa stanov konať minimálne raz za rok. Predseda ho môže zvolať aj vtedy, ak o to napríklad požiada aspoň tretina členov hnutia. Naposledy malo OĽANO snem v novembri minulého roka, pre pandémiu sa konal per rollam. Hnutie má momentálne 45 členov.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO