Za ľudí nepodporí aktuálne navrhovanú súdnu mapu

Aktuálne navrhovaná súdna mapa je nedostatočná a strana Za ľudí za ňu nebude hlasovať. Nerieši najväčšie problémy v súdnictve. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to vyhlásila líderka strany a vicepremiérka Veronika Remišová.

24.10.2021 17:27
Za ľudí / Veronika Remišová / Foto: ,
Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová
debata (12)

„Nezahlasujeme za súdnu reformu v takejto podobe. Slovensko potrebuje razantnú súdnu reformu,“ povedala Remišová. Predkladaná verzia podľa nej nerieši jeden z najväčších problémov v súdnictve, a to neprimeranú dĺžku súdnych konaní. Riešiť treba aj zníženie korupcie na súdoch. Zrušenie štyroch súdov nepovažuje za reformu.

Vicepremiérka tiež podotkla, že ak chceme Slovensko posunúť vpred, krajina reformy potrebuje, a to aj v oblasti zdravotníctva. Koalícia sa na nich podľa nej musí dohodnúť aj so stranou Sme rodina. Argumenty jej lídra Borisa Kollára na margo kritiky reformy nemocníc Remišová podľa vlastných slov „neberie“. Za hypotetickú označila otázku, či ľutujú, že Kollára zobrali do koalície.

Navrhovaná reforma zdravotníctva sa nepozdáva ani opozícii, podpredseda Národnej rady Juraj Blanár (Smer) zopakoval, že reforma ide proti ľuďom. Poukázal, že koalícia sa len predháňa v predkladaní reforiem, ani jednu však nevie dotiahnuť do konca. Pri zdravotníckej reforme podľa neho sľubuje vláda len „holuba na streche“.

Mária Kolíková Čítajte viac Kolíková opäť prerobila súdnu mapu. Rušenie súdov prevrátila naruby
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Za ľudí #súdna mapa