Prekonal Fico vírus?

Letnú dovolenku na Kréte Robertovi Ficovi (Smer) pokazili nielen požiare, ale aj COVID-19.

28.10.2021 13:37
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico
debata (743)

Na poľovníckej chate sa mal líder opozičného Smeru pochváliť nitrianskemu oligarchovi Miroslavovi Bödörovi, advokátovi Marekovi Parovi a právnikovi Pavlovi Gašparovi, synovi väzobne stíhaného policajného exprezidenta Tibora Gašpara, že bol na letnej dovolenke v Grécku. Hneď v druhý deň dovolenky ho začal pobolievať hrudník a mal zvýšenú teplotu.

Video

Vyplýva to z prepisu nahrávok, ktorý zverejnil postoj.sk.

Práve počas pobytu v Grécku Ficovi v centrále Smeru vykradli jeho kanceláriu, z ktorej mu ukradli 50-tisíc eur a zlaté mince. Túto skutočnosť poslanec polícii nenahlásil.

Video
fico Čítajte viac Ficovi ukradli 50-tisíc eur a zlaté mince, na políciu ale nešiel

Fico mal v tretí deň pobytu v Grécku odpadnúť pri raňajkách a lekár, ktorý mu poskytoval prvú pomoc, si myslel, že má infarkt.

V nemocnici však zistili, že Fico má ochorenie COVID-19. Skolaboval, lebo mal mať nízky tlak a vonku bolo horúco.

Robert Fico Čítajte viac NÁZOR: Prečo sa Fico bojí pravdy? Správa sa ako malé dieťa, bez hanby

Podpísal reverz

V chate ďalej rozprával, ako ho v nemocnici ho prijímal študent medicíny zo Slovenska. Ten vraj hneď upozornil nemocnicu na prominentného pacienta. Prišli aj policajti, ktorí trvali na tom, aby zostal v nemocnici.

No ešte v noci mal podpísať reverz, hospitalizáciu ukončil a mal zostať v karanténe štrnásť dní. „Jedenásť dní som bol zatvorený v jednej klimatizovanej miestnosti, takto som sa pozeral na more, ale oni ma stále nechceli pustiť, pokiaľ nemám PCR,“ hovoril Fico na stretnutí v chate. „Každú hodinu nám chodili správy na telefón, že asi nás budú evakuovať kvôli požiarom, ktoré boli v Grécku… Dovolenka jak hovado,“ zhodnotil expremiér.

Eduard Burda Čítajte viac Dekan Burda: Z poľovníckej chaty sme ešte dôkaz o zločine nepočuli

Keďže by vraj mal na PCR test v Grécku čakať niekoľko týždňov, rozhodol sa odísť z krajiny tzv. načierno. Doma ho vraj strážili policajti a každý deň za ním prišiel lekár.

Z ďalších Ficových slov vyplýva, že nevládal cvičiť, mal problémy s dutinami a stratil chuť. V rozhovore sa priznal, že nie je očkovaný a pri sebe v tom čase nosil antibiotiká a ivermektín, ktorý sa istý čas pokladal za liek na koronavírus.

VIDEO: Robert Fico na súde s Dušanom Kováčikom. (august 2021)

Video

Ako divák na Kováčikovi

COVID-19 Fica trápil dlhšie, na problémy sa sťažoval aj na ďalšom stretnutí.

Krátko po návrate z dovolenky prišiel Fico ako divák na Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Ako povedal, prišiel podporiť vtedy ešte obvineného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

fico Čítajte viac Na súd s Kováčikom prišiel aj Fico. Hovorí o komplote

Na otázku novinárov, či bol v poslednom čase v zahraničí a či absolvoval povinnú 14-dňovú karanténu, reagoval Fico nervózne. „Do toho, kde som bol, vás nič nie je. Nemám žiadne zákonné povinnosti informovať vás, kde a na aké účely som vycestoval alebo nevycestoval," uviedol 12. augusta expremiér.

Približne pred dvoma týždňami sa Fico verejne sťažoval, že niekto hackol jeho formulár eHranica. Potvrdilo to aj NCZI. Neznámy mal uviesť, že Fico je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19.

Robert Fico Čítajte viac Fico obvinil štát z falšovania údajov o očkovaní

© Autorské práva vyhradené

743 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #koronavírus #kauza odpočúvania na chate