Matovič má o poslanca menej. Klub OĽANO opustil Krošlák

Poslanec Národnej rady Ján Krošlák už nie je členom klubu hnutia OĽANO.

28.10.2021 13:34 , aktualizované: 15:08
krošlák Foto:
Ján krošlák pri skladaní poslaneckého sľubu.
debata (49)

O ukončenie pôsobenia v klube požiadal v stredu. Informoval o tom Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO.

„Po vzájomnej dohode s Jánom Krošlákom sme sa dohodli na jeho odchode z poslaneckého klubu OĽANO. Želáme mu v jeho ďalšej práci všetko dobré,“ uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

VIDEO: Krošlák o svojom ukončení pôsobenia v klube OĽaNO.
Video

Krošlák už dlhodobo nevidel svoju budúcnosť v hnutí OĽANO. Už v marci kritizoval Matoviča, keď bol ešte v kresle premiéra. Vtedy Krošlák hovoril, že by mal z postu odísť. Prekážali mu neuvážené statusy, agresívny spôsob boja aj urážanie ľudí. Aj po zmene na poste premiéra hovorí, že OĽANO je o Matovičovi. „Videl som aj u nás v klube, že Matovič stále požíva ‚božskú‘ dôveru väčšiny poslancov,“ uviedol pre TASR.

Kríženec Kollára a Sulíka

Poslanec ešte nevie, či skončí v inom vládnom klube alebo v novej politickej strane. Označil to za „hudbu budúcnosti“. Naďalej však chce podporovať vládne zoskupenie. Podľa neho táto koalícia by mala mať šancu dovládnuť do konca volebného obdobia.

O vstupe do klubu Sme rodina alebo Sloboda a Solidarita (SaS) zatiaľ nechce hovoriť. „Je tam veľa pozitív aj nejaké negatíva, ale tých nie je veľa. Jedna možnosť je, že pôjdem do nejakého vládneho klubu, aby som mohol riešiť svoje nápady alebo podporiť nový projekt politickej strany. Nie je to však otázka týždňov, ale ani mesiacov,“ vyjadril sa Krošlák pre agentúra SITA.

Na otázku, ktorá zo strán je mu najbližšia, priamo nereagoval. „Pre mňa osobne by bol ideálny šéf strany, do ktorej by som vstúpil, „kríženec" Kollára so Sulíkom. Na jednej strane viac sociálneho cítenia a empatie a na strane druhej ekonomické zručnosti,“ priblížil Krošlák.

Čakal na novelu

Na adresu Matoviča bol kritický aj dnes. „Nebol som stotožnený s vedením strany, za ktorú som sa do parlamentu dostal. Teraz som usúdil, že prišla tá doba, že chcem vystúpiť z tohto vlaku,“ ozrejmil svoj odchod.

Prečo odchádza práve teraz? Poslanec uviedol, že nechcel zahodiť za hlavu projekt novely Trestného zákona o dopingu, na ktorej rok pracoval tím, kde bol prokurátor, antidopingová agentúra a vyšetrovatelia z Národnej kriminálnej agentúry. Parlament novelu definitívne schválil v septembri. Ak by podľa Krošláka nebolo spomínaného projektu, odišiel by už v marci.

Poslanec poznamenal, že istá „alergia“, ktorá sa u neho vytvorila tento rok marci, ako „vypustil džina z fľaše“, u neho zostala, ale kritické pohľady utlmil, aby nezahodil za hlavu prácu ľudí, s ktorými spolupracoval na novele Trestného zákona. „Nechcel som zbytočne pichať do osieho hniezda. Bola tam napríklad očkovacia lotéria alebo ďalšie veci, ktoré by som vedel komentovať šťavnato, ale nekomentoval som to,“ doplnil.

V klube OĽANO bude po novom 51 poslancov, pôvodne ich bolo 53. V lete klub vylúčil poslanca Martina Čepčeka, v parlamente pôsobí ako nezaradený.

VIDEO: Poslanec Krošlák v Ide o pravdu: Kolíkovú zachránil Heger. (máj 2021)

Video
49 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #OĽaNO #Ján Krošlák