Čaputová už má otázky Smeru k referendu. Fico: Prezidentka je na rázcestí

Poslanci Národnej rady za Smer vo štvrtok doručili prezidentke Zuzane Čaputovej dve referendové otázky o predčasných parlamentných voľbách. Informoval o tom predseda opozičného Smeru Robert Fico. Poslanci podľa jeho slov žiadajú prezidentku, aby sa verejne vyjadrila, či sa s navrhovanými otázkami opätovne obráti na Ústavný súd alebo umožní ľuďom vyjadriť svoj názor v referende.

28.10.2021 16:44 , aktualizované: 29.10.2021 14:09
debata (62)
Prezidentka otázky k referendu už má, potvrdil v piatok hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Čaputová sa bude listom zaoberať po návrate zo zahraničnej pracovnej cesty v Glasgowe, kde bude budúci týždeň zastupovať Slovensko na Konferencii OSN o zmene klímy (COP26). „Prezidentka má v tejto chvíli iné povinnosti, na list sa čakalo takmer dva týždne,“ povedal Strižinec.

Robert Fico Čítajte viac Prekonal Fico vírus?

Práve skoré voľby považuje Smer za jedinú cestu, ako „vyviesť Slovensko z hlbokej krízy právneho a sociálneho štátu, demokracie a morálky“. Na sociálnej sieti líder Smeru-SD zároveň vyzval hlavu štátu, aby rešpektovala a obhajovala vôľu ľudu.

Fico skonštatoval, že prezidentka sa nachádza „na rázcestí“ a mala by si vybrať, na ktorú stranu sa postaví. Okrem iného jej vyčíta „účelové verejné vyjadrenia“ i to, že mlčí a nekomentuje, „ako vláda obludne z dôvodu pytliactva odpočúva lídrov opozície a obhajcov“.

čaputová Čítajte viac Koalícia je krehká a ťaží z toho Fico, uviedla Čaputová
62 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Zuzana Čaputová