Pozrite si nádherné zábery vlčích mláďat priamo v lone prírody

Lesoochranárske združenie My sme les, ktoré stojí za petíciou požadujúcou desať percent bezzásahového územia na Slovensku, na svojom facebooku zverejnilo úchvatné zábery vlčích mláďat v ich prirodzenom prostredí - slovenskej divočine.

29.10.2021 09:50
debata (12)

Vlk dravý je od 22. apríla tohto roka na Slovensku zaradený do zoznamu chránených živočíchov. Práve na Deň zeme minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) podpísal vyhlášku na jeho celoročnú ochranu.

Nová vyhláška podľa Budaja neslúži len na ochranu vlka dravého. „Uľahčuje aj ochranu bezzásahových území, uľahčuje niektoré výmeny, ktoré chceme v budúcnosti urobiť v lesoch tak, aby súkromní vlastníci mali lepšie postavenie a aby sa ochrana prírody nebila s hospodárskymi záujmami. Cieľom je mať krajinu ktorá bude aj úspešná, ale aj bohatá svojou biodiverzitou a nádhernou prírodou,“ povedal Budaj.

NP_3 Čítajte viac Práve vlk môže pomôcť v krajine uchovať vzácnu drevinu z ľadových dôb

Deň Zeme pripadá každoročne na 22. apríla. Prvý Deň Zeme zorganizoval 25-ročný postgraduálny študent Denis Hayes v roku 1970. Iniciátorom vyhlásenia bol Gaylord Nelson, environmentálny aktivista a senátor Wisconsinu v Spojených štátoch amerických. Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a jeho cieľom je pripomenutie si ľudskej závislosti na prírode a podmienkach, ktoré ľudstvu poskytuje planéta Zem.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #príroda #vlky #My sme les