Kaliňák: Lipšic a NAKA rozohrali boj so Smerom

Exminister vnútra a člen predstavenstva Smeru Robert Kaliňák sa domnieva, že Úrad špeciálnej prokuratúry sa spolu s niekoľkými vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) rozhodli viesť boj so stranou Smer a ich rodinní príslušníci sa z toho stali rukojemníkmi, keďže súčasťou rozhovorov sú aj syn a otec „nezákonne väzobne stíhaných“.

29.10.2021 12:22
kalňák Foto:
Na uniknutých záberoch zo sledovania poľovníckej chaty je aj exminister vnútra Robert Kaliňák.
debata (192)

„Našťastie, dnes existujú digitálne stopy, ktoré sa nedajú zamiesť a všetky tieto veci sa budú dať v budúcnosti vyšetriť. Už dnes vidíme, akým spôsobom reaguje špeciálna prokuratúra, ktorá hovorí, že nie my sme posunuli tieto videá do novín,“ upozorňuje Kaliňák.

lipšic Čítajte viac Lipšic videá z chaty do médií nepustil. Zábery dostal až dnes

Hnev a frustrácia nelegálne nahratých ľudí, ktorí sa už rok nemôžu domôcť spravodlivosti pre ich otcov či synov sú podľa Kaliňáka pochopiteľné. „Zverejnili nahrávky súkromných osôb, súkromného rozhovoru o súkromných problémoch a frustráciách, ktoré nemajú nič spoločné s trestnou činnosťou alebo nelegálnou činnosťou. Bol to rozhovor ľudí, ktorí sa už rok nevedia domôcť spravodlivosti, ktorí rok bojujú s týmto vražedným systémom, ktorý mučí ľudí ako v stredoveku v nezákonných väzbách, o čom aj dnes vyšiel rozsudok ústavného súdu o tom, že Monika Jankovská bola nezákonne vo väzbe,“ poukazuje Kaliňák.

Portál aktuality.sk zverejnil v pondelok 25. októbra video z chaty, ktorú monitorovala polícia. Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podľa portálu doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci novembrovej akcie NAKA Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Ide o priestorové odposluchy, kde kamery zaznamenali rozhovory Roberta Fica, Roberta Kaliňáka (obaja Smer), advokáta Mareka Paru, syna policajného exprezidenta Tibora Gašpara Pavla a oligarchu Miroslava Bödöra.

Marian Repa aktual Čítajte viac Toto má byť tá bomba? alebo Gorila 2 sa nekoná
192 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák #kauza odpočúvania na chate