Sviatky vytiahnu policajtov do ulíc, bude ich v teréne viac

Až do 2. novembra bude viac policajtov na cestách, v okolí cintorínov, kostolov aj železničných staníc.

30.10.2021 11:14
debata (4)

Polícia v súvislosti s nadchádzajúcimi sviatkami zvýši počet policajtov v teréne. V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Až do 2. novembra bude viac policajtov na cestách, v okolí cintorínov, kostolov aj železničných staníc. Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách.

Polícia očakáva zvýšený nápor vodičov na parkoviskách pred cintorínmi. Ľudí preto žiada, aby sa v prípade, že nemajú cintorín ďaleko, vybrali na pietne miesto radšej pešo. „Na cesty sa v týchto dňoch vydajú aj vodiči, ktorí jazdievajú zriedkavejšie, majú menej vodičských skúseností, prípadne sú už vo vyššom veku. Zvýšte preto pozornosť pri vedení vozidla, prípadne zvážte, či je nevyhnutná cesta na cintorín vlastným vozidlom,“ vyzýva polícia.

Zároveň upozorňuje ľudí, aby si ani na cintorínoch, v autách či kostoloch nenechávali veci bez dozoru. Aj na uvedené miesta sa totiž počas sviatkov zvyknú zameriavať zlodeji. Ľudia by nemali zabúdať ani na používanie reflexných prvkov umiestnených na oblečení, aby boli chodci dostatočne viditeľní pre vodičov motorových vozidiel.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Dušičky