Antivaxeri v akcii. Tentoraz pred domom županky Jurinovej

Po lekároch a členoch konzília prišla skupina protestujúcich antivaxerov pred dom žilinskej županky Eriky Jurinovej.

30.10.2021 19:00
debata (1376)

Tá o incidente napísala na sociálnej sieti. Podľa jej slov sa v piatok večer, v čase, keď nebola s manželom doma, „zhromaždila skupina, zrejme antivaxerov“. V dome bola „82-ročná mama s podlomeným zdravím a najmladšia dcéra“.

„Nechápali čo sa deje, videli policajné autá, ziapuce ženy i mužov, urážajúcich im blízku osobu, ostré svetlá namierené na dom. Že prečo? Lebo táto skupina je presvedčená že ja (nie moja rodina) sa podieľam na genocíde národa, očkovaním,“ pokračuje Jurinová z hnutia OĽaNO a príbuzná Igora Matoviča.

Tvrdí, že jej blízki sa báli.

„Títo ľudia sú ľahostajní k všetkým chorým covidovým pacientom, k všetkým zomrelým na túto chorobu, ku všetkým zdravotníkom, ktorí opätovne melú z posledného,… ale dovolia si v mene ‚slobody‘ prejaviť svoj názor kdekoľvek, nepoznajúc s prepáčením nič viac len konšpirácie a pochybné stránky. Je mi ich vlastne ľúto. Pokoj s nimi…,“ pokračuje županka.

Hovorí, že „ak takíto ľudia odmietajú ochrániť seba, nech sa neočkujú, ale nech nebránia iným správať sa zodpovedne“.

Pripomína, že za to, že žilinská župa rozbehla očkovanie a očkuje ďalej „nedostáva, ani nedostala ani cent, zamestnanci robia nadľudské výkony aby urobili pre zlepšenie situácie maximum“. „Určite som však nečakala, že sa budeme pasovať s takýmto klamstvom, ľahkovážnosťou i urážkami i vyhrážkami,“ hnevá sa Jurinová. Poďakovala policajtom za pomoc.

„Po týchto ľuďoch (antivaxeroch – pozn. red.) zostali len hanlivé nápisy na ceste a bordel…,“ dodala.

Jurinová nie je prvá, pred koho domom protestujú podobné skupiny. Pre vyhrážky smrťou sa v zahraničí skrýva profesor Vladimír Krčméry, podobné incidenty zažil lekár Peter Sabaka či infektológ Pavol Jarčuška.

Pre podobné vyhrážky sa približne pred troma týždňami zišiel Ústredný krízový štáb. Výsledkom je pomoc policajtov v očkovacích centrách či pri očkovacích výjazdoch.

Skupiny ľudí bez rúšok chodia do obchodných reťazcov a skúšajú, čo si môžu dovoliť. Obsadia pokladne, konzumujú tovar a vysmievajú sa aj políciu. Svoje nájazdy nakrúcajú a streamujú.

© Autorské práva vyhradené

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Erika Jurinová #antivaxeri #koronavírus