Sulík odletel na EXPO do Dubaja aj s dcérou. Doklady sa povaľovali na internete

Na stránke ulozto.sk sa mali objaviť doklady členov oficiálnej výpravy na EXPO v Dubaji.

03.11.2021 21:28 , aktualizované: 04.11.2021 11:30
Sulík / Pas / Foto:
debata (295)

Podľa autora príspevku na tejto stránke, kde si možno uložiť, resp. odložiť rôzne fotografie, videá, filmy či nahrávky, sa na verejne prístupnom mieste našli cestovné doklady (diplomatický pas) ministra Richarda Sulíka (SaS), jeho dcéry i viacerých županov.

Ako dôkaz je zverejnená časť pasu s fotografiou a dátumom narodenia Marcely Z. Podľa obchodného registra žije na rovnakej adrese ako šéf Hlavného banského úradu Bohumír Zvrškovec. Toho do funkcie nominovala práve SaS. Cestu Sulíka s dcérou kritizoval Robert Fico, mladí zo SaS zverejnil na sociálnej sieti informáciu, že si cestu i ubytovanie hradila sama. V registri zmlúv uzavretých ministerstvom hospodárstva, kde je aj zmluva so Sulíkovou dcérou, sa podľa RTVS však uvádza, že letenku platí rezort.

VIDEO: Fico o ceste Sulíka s dcérou do Dubaja.
Video

Sulík pravidelne informuje, čo sa deje v slovenskom pavilóne. V utorok uverejnil svoju fotografiu v straníckom tričku, ako robí halušky. Reagoval tak na kritiku slovenských podnikateľov i návštevníkov pavilónu, že v reštaurácii neponúkajú slovenské špeciality ako bryndzové halušky, vína či minerálky.

Približne 40 minút od zverejnenia na profile Nekŕmte nás odpadom už doklady neboli na ulozto.sk dostupné. „Po našom zverejnení sa nezodpovedný úradník zobudil a odkaz vymazal. Koľko ľudí si ale za ten čas naskenované cestovné pasy stiahlo, nevieme,“ dodáva stránka nekŕmte nás odpadom.

Líder opozičného Smeru a bývalý viacnásobný premiér Rober Fico Sulíkovi nič nedaroval. Večer, počas schôdze odvolávania ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) pred plénom nenechal na Sulíkovi nitku suchú.

„Vy rešpektujete, že minister hospodárstva Richard Sulík sa nám všetkým rehlí do ksichtu?“ spýtal sa Fico a dodal, že „dnes varí v Dubaji halušky v tričku SaS a odletel tam na štátnom lietadle aj s vlastnou dcérou“.

VIDEO: Fico: Sulík sa nám v Dubaji rehlí do ksichtu.

Video

Pokračoval, že aj jemu „sa zadarí v živote, bude mať nejaké vnúčence a bude ich krížom-krážom vláčiť so sebou, ak bude Smer vo vláde“.

„Vám nevadí – prepáčte za expresívny výraz, že udrbete 24 miliónov a tvárite sa, že nič sa nedeje. Ste v pasci, lebo viete, že nemôžete toho ministra ani len odvolať, lebo sa vám rozsype celá vládna koalícia,“ obrátil sa na koalíciu.

„To je vám tak strašne cenná tá Kolíková, to je vám tak strašne cenný ten Mikulec ušatý, to je vám tak strašne cenný minister Sulík, keď robí veci, ktoré robí? Tak si predstavte, že ja by som svojho syna zobral do štátneho lietadla na výlet do Dubaja a tam som varil v tričku Smeru nejaké halušky?“ vyhlásil Fico.

Mladí SaS: Všetko si hradila sama

Alexandra Sulíková, dcéra ministra hospodárstva, ktorej pas sa tiež našiel na stránke ulozto.sk, si vraj uhradila letenku a ubytovanie počas výstavy Expo v Dubaji z vlastného. Tvrdia to mladí SaSkári. Je to mládežnícka organizácia SaS. Ministerstvo hospodárstva dosiaľ neodpovedalo na otázky, kto konkrétne a prečo letel na Expo s ministrom Sulíkom, či si niekto z výpravy zaplatil náklady na prepravu a ubytovanie.

No mládežnícka organizácia koaličnej strany na sociálnej sieti tvrdí, že „Alexandra Sulíková si uhradila ako letenku, tak aj ubytovanie zo svojho“.

„Daňových poplatníkov nestála ani jedno euro. Čo sa bohužiaľ nedá povedať o milenkách Roberta Fica,“ dodávajú mladí politici.

Milan Krajniak Čítajte viac Krajniaka budú odvolávať vo štvrtok, Fico zavelil na odchod

© Autorské práva vyhradené

295 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Richard Sulík #expo Dubaj