Pokračovanie článku: Sviatky len doma? Pred Vianocami môžu prísť tvrdé obmedzenia

Dostanú očkovaní viac slobody?

Minister Lengvarský prisľúbil, že Konzílium odborníkov sa bude vo štvrtok zaoberať väčšou slobodou pre očkovaných. „Som za to, aby mali výhody, no súčasne musia prísť jasné domáhateľné pravidlá pre nezaočkovaných,“ dodal po rokovaní na Úrade verejného zdravotníctva.

„Pokiaľ niekto otvorí prevádzku v čiernom okrese, tak musia byť zaočkovaní aj zamestnanci a aj návštevníci a musí sa to dať skontrolovať,“ dodal s tým, že dohodu treba dosiahnuť aj na koaličnej rade.

Ledva štvrtina Slovákov by súhlasila s ďalším uzatváraním krajiny. Vyplýva to z dlhodobého prieskumu Ako sa máte Slovensko?, ktorý sa realizuje od marca minulého roka. Teda od začiatku prvých karanténnych opatrení v krajine.

obchodne domy, obchodne centra, koronavírus, rúško, lockdown Čítajte viac Slováci by ďalší lockdown nezniesli

Nie celkovému uzatváraniu krajiny – lockdownu, hovorí až 45,1 percenta Slovákov. S takýmto opatrením by súhlasilo len 27,3 percenta opýtaných. Medzi očkovanými by s lockdownom súhlasilo 38,1 percenta, naopak, nesúhlasilo 32,1 percenta. Ľudia, ktorí odmietajú očkovanie, sú ešte kategorickejší: 65,4 percenta nesúhlasí a len 14,4 percenta súhlasí s prípadným lockdownom.

Výskum Ako sa máte Slovensko? iniciovala spoločnosť MNFORCE, agentúra Seesame a uskutočňuje sa v spolupráci so Sociologickým ústavom a s Ústavom výskumu sociálnej komunikácie SAV.

© Autorské práva vyhradené

432 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #koronavírus #Covid automat