Krajniak zostáva v kresle, za odvolanie bolo len 48 zo 131 prítomných

Poslanci Národnej rady vo štvrtok ráno ukončili diskusiu o návrhu na odvolanie ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) a mimoriadna 50. schôdza parlamentu bola zároveň ukončená. Krajniak vo štvrtok ustál pokus o odvolanie z ministerského kresla. Za opozičný návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi práce Krajniakovi hlasovalo len 48 zo 131 prítomných poslancov.

04.11.2021 09:44 , aktualizované: 12:03
Krajniak Foto:
Minister práce Milan Krajniak počas rokovania 50. schôdze parlamentu na ktorej bol jediným bodom návrh na jeho odvolanie z funkcie.
debata (28)

V úvode dňa sa už do rozpravy neprihlásil žiaden rečník. Vystúpil len Ján Richter (Smer) za navrhovateľov, ktorý vyhlásil, že minister opäť nepresvedčil. Hlasovať by sa malo na riadnej 48. schôdzi.

Richter tvrdí, že v prípade vyplatenia miliónov eur z Prvej pomoci schránkovým firmám jednoznačne mala byť vyvodená politická zodpovednosť. Systém kontroly podľa neho ukázal, že má veľké diery. „Politická zodpovednosť, ktorú žiadame, je na mieste a mala by byť v tomto prípade aj vyvodená,“ zdôraznil.

Milan Krajniak Čítajte viac Krajniaka budú odvolávať vo štvrtok, Fico zavelil na odchod

Mimoriadna 50. schôdza parlamentu venovaná návrhu na odvolanie Krajniaka sa začala v stredu podvečer. Neskôr v stredu večer bola prerušená, pretože z rokovacej sály odišli všetci predkladatelia. Vyzval ich k tomu predseda Smeru Robert Fico. Vyhlásil, že vyžadujú len úctu a rešpekt, ktorej sa im nedostáva.

Na schôdzi vystúpili viacerí rečníci, ale aj minister práce. Opoziční poslanci ministrovi vyčítajú najmä milióny eur z pandemickej pomoci, ktoré mal štát poslať schránkovým firmám. Krajniak sa bráni, že konal do hodiny od zistenia, že existujú podozrivé platby, kontrola zároveň podľa neho fungovala.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #odvolávanie ministra #milan krajnika