Pri Rooseveltovej nemocnici sa neotestujete. Zlodeji odpojili elektrinu

Zlodeji stopli testovanie odberného miesta krádežou kábla. Veľkokapacitné odberné miesto na Mičinskej ceste v Banskej Bystrici, ktoré patrí pod Rooseveltovu nemocnicu, dnes muselo pozastaviť antigénové aj PCR testovanie.

04.11.2021 12:11
debata (47)

O incidente informovala banskobystrická nemocnica s tým, že vo štvrtok 4. novembra nebude z ich strany možné na tomto mieste zabezpečiť testovanie. „Odberné miesto na Mičinskej ceste, žiaľ, nebude v najbližších hodinách v prevádzke,“ potvrdila hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Priblížila, že je za tým udalosť, ktorá nastala v nočných hodinách. „Niekto presekol a ukradol kábel, ktorým je elektrinou zásobované celé odberové miesto. Ráno sme teda nemohli zapnúť počítače a nahadzovať údaje,“ objasnila.

Koľkých ľudí museli počas štvrtka „zrušiť“, Maťašeje odhadnúť nevie. „Ťažko povedať, lebo na antigénové testovanie sa chodí bez objednania,“ poznamenala. Vzniknutá situácia nemocnicu mrzí o to viac, že išlo o úmyselný čin. Ako dlho potrvá odstavenie dotknutej prevádzky, hovorkyňa netuší. „Na odstránení problému pracujeme a dúfame, že to vyriešime ešte dnes. Prosíme všetkých o trpezlivosť,“ doplnila Maťašeje.

Krádež vyšetruje polícia, páchateľ je zatiaľ neznámy. „Začali sme trestné stíhanie z poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Finančná škoda zatiaľ vyčíslená nie je.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19