Sulíkova dubajská séria prešľapov

Zastupuje Slovensko, ale prezentuje svoje stranícke farby. Ako podpredseda vlády s étosom novej politickej kultúry tiež ukázal, že ani jemu nie je cudzie roky kritizované rodinkárstvo.

05.11.2021 06:38
debata (284)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Je to prekvapujúci prešľap pri politickom matadorovi akým je minister Sulík, hovorí o kauze v podcaste denníka Pravda, komentátorka a moderátorka relácie Ide o Pravdu Mária Hlucháňová.

A nakoniec, prišiel presviedčať svet o technologickej vyspelosti Slovenska a odhalil pritom zaostalosť jeho štátneho aparátu. Ministrovi hospodárstva a predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi sa za jediný deň podarilo nakopiť sériu politických chýb, ktoré podľa politológa Jozefa Lenča podrývajú dôveru verejnosti v politiku a v zmenu sľubovanú vládou.

„Naším cieľom je predstaviť Slovensko ako modernú krajinu, ktorá je atraktívna nielen svojimi tradíciami, ale aj inovatívnymi vynálezmi a kvalitnými ľuďmi, ktorí sa dokážu presadiť medzi technologicky vyspelými krajinami vo svete,“ uvádza oficiálna webová stránka slovenského pavilónu.

Popri kvalite ľudí, inovatívnosti a technologickej vyspelosti Slovenska však Sulík nechtiac poodhalil aj amaterizmus a diletantizmus štátnych úradníkov v ním spravovanom rezorte hospodárstva. Na verejne prístupnom serveri ulozto.sk sa v stredu večer objavili cestovné doklady oficiálnej slovenskej výpravy na Expo vrátane diplomatického pasu Sulíka, jeho dcéry i viacerých županov. Sulík nevidí problém v tom, že vo vládnom špeciáli sa viezla aj jeho dcéra Alexandra. Obhajuje sa, že jeho dcéra je právnička zaoberajúca sa energetickým právom, a preto využila možnosť zúčastniť sa na tematickom týždni venovanom energetike. Jej účasť mala byť navyše hradená z jej vlastných zdrojov.

Klimaticke vysvedcenie Mohlo by Vás zaujímať Oznámkujte ne/činnosť vlády v piatich „klimatických predmetoch“

„Poviem otvorene, že ma jej záujem potešil, pretože svoje deti vídam minimálne, preto som s jej účasťou súhlasil, aby sme mohli aspoň takto skĺbiť prácu s časom stráveným spolu,“ odkázal Sulík. Tvrdí, že preto ani neboli ubytovaní v hoteli spolu so zvyškom delegácie, ale prenajali si súkromné ubytovanie, ktoré si hradia sami. „Nikdy by som si nedovolil využívať prostriedky štátu na takýto účel. Takých majstrov sme tu už mali a kritizovali sme ich za to,“ uzavrel Sulík.

Jeho verziu udalosti naštrbuje kontrakt zverejnený v Centrálnom registri zmlúv.

© Autorské práva vyhradené

284 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Expo Dubaj 2020 #SASKA