Pokračovanie článku: Sulíkova dubajská séria prešľapov

Ide o zmluvu medzi ministerstvom hospodárstva v zastúpení generálnym tajomníkom služobného úradu Romanom Achimským a Sulíkovou dcérou. V zmluve z 21. októbra sa uvádza, že Sulíkova dcéra do Dubaja pocestuje za účelom poskytnutia odborného poradenstva, za čo sa jej rezort hospodárstva zaviazal poskytnúť cestovné náhrady a výdavky za leteckú prepravu vládnym špeciálom. Zo zmluvy teda vyplýva, že Sulíkova dcéra za dopravu neplatila.

Dubaj SR premiér cesta Expo slovenský pavilón Čítajte viac Expo v Dubaji: Ohrdnuté víno, borovička

Verejne prístupné pasy

Kópie strán pasov s fotografiami a osobnými údajmi zverejnil na internete profil Nekŕmte nás odpadom. Približne 40 minút od zverejnenia už doklady neboli na serveri dostupné. „Po našom zverejnení sa nezodpovedný úradník zobudil a odkaz vymazal. Koľko ľudí si ale za ten čas naskenované cestovné pasy stiahlo, nevieme,“ dodáva stránka.

„Aktuálne zisťujeme, čo sa presne stalo a z akého dôvodu boli tieto údaje zverejnené. V prípade, že zistíme protiprávne konanie, obrátime sa na príslušné úrady,“ uviedla pre Pravdu hovorkyňa rezortu hospodárstva Katarína Matejková. Dodala, že viac informácií poskytne Sulík osobne na piatkovej tlačovej besede.

© Autorské práva vyhradené

284 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Expo Dubaj 2020 #SASKA