Fico varuje pred brutalitou

Líder Smeru Robert Fico predpovedá, že už jeseň, možno jar bude brutálna. Fico vyzval Roberta Kaliňáka, aby sa vrátil do politiky.

05.11.2021 11:49 , aktualizované: 12:42
kammenický kaliňák fico blaha smer Foto: ,
Zľava Ladislav Kamenický, Robert Kaliňák, Robert Fico, Erik Kaliňák, Ľuboš Blaha.
debata (539)
Video

„Táto krajina je v pekle,“ okomentoval Fico navrhované prísnejšie pravidlá pre neočkovaných.

Podľa Fica hnev ľudí môže prerásť do formy majdanov ako boli na Ukrajine. „Varujeme vás a dobre viete, že naše predpovede vychádzajú,“ dodal Fico.

Podľa Fica hnev ľudí stúpa a keď prezidentka Zuzana Čaputová, predseda vlády Eduard Heger a predseda Národnej rady nezasiahnu, kríza v spoločnosti sa ešte prehĺbi a môže dôjsť k brutalite.

Ľudským prístupom by sme dosiahli podstatne viac ako tým, čo sa teraz deje, reagoval na zákrok policajtov v obchode Fico.

Skritizoval aj premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) a podotkol, že „potrebujeme premiéra s guľami“. Zopakoval, že ak situácia nevyrieši demokraticky, „tak to pôjde inak“. Pripomenul aj svoj starší vtip, keď povedal: Keď nefunguje bordel, nestačí vymeniť posteľ. Treba vymeniť dámy.

Ak nebudú predčasné voľby v roku 2022, kde si ľudia vyventilujú svoj hnev, môže to mať veľké následky, pokračoval Fico s tým, že prezidentke poslala strana Smer list, v ktorom predstavili dve referendové otázky. Vyzval Čaputovú, aby povedala jasne, či dá zelenú petičnej akcií. „Alebo opäť zmaríte referendum, obrátite sa s nezmyselnou žiadosťou na Ústavný súd. Ale potom vysvetľujte agresivitu v uliciach, vysvetľujte problém, do ktorej ste dostali krajinu,“ vyhlásil Fico.

Fico žiada prezidentku, aby sa neobracala na Ústavný súd a aby sa čo najrýchlejšie spustila petičná akcia. „Nie je to tu iné riešenie,“ dodal Fico.

Podľa Fica je atmosféra v krajine taká, že budú predčasné voľby.

Obávame sa, čo sa môže stať 17. novembra. Preto vyvinieme všetko úsilie, aby aj to kladenie vencov, ktoré chceme urobiť pri pamätníku Alexandra Dubčeka pred parlamentom, aby bolo pokojné. Chcel by som každého požiadať, kto je nahnevaný, zúrivý, aby sme ešte držali svoje pocity na uzde. My za Smer urobíme všetko preto, aby riešenie bolo v predčasných voľbách," vyhlásil Fico.

Smer bude mať dopoludnia 17. novembra snem, popoludní chystá uctenie si Dubčeka.

Fico viackrát odmietol odpovedať na otázky týkajúceho sa jeho výpovede na polícii s tým, že „táto krajina je v rozvrate a jeho výpoveď ľudí nezaujíma“. Dodal však, že nie je poškodený a problém s ukradnutými 50-tisíckami a zlatými mincami, je už vyriešený.

„Pozývam Tibora Gašpara do politiky. Nechám ho teraz, nech si vyrieši obvinenie, on bude oslobodený,“ pozval Fico obvineného bývalého policajného prezidenta do politiky. „Je to človek, ktorý má čo povedať do veci. Ale v tomto okamihu mu želám, aby si užil kľud a pokoj rodiny, ktorý mu na rok zobrali. Želám Tiborovi Gašparovi len to najlepšie a pokiaľ bude mať záujem sa politicky angažovať, bude vítaný,“ vyhlásil Fico.

539 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer