Pokračovanie článku: Antirúškari narazili. V Piešťanoch dostali tvrdú stopku od policajtov

Poslanci OĽANO odsúdili provokácie antirúškarov, Krúpa hovorí o vzorovom zásahu

Poslanci koaličného hnutia OĽANO tvrdo odsúdili provokácie antirúškarov, ale aj „mediálny lynč policajtov opozíciou“. Predseda parlamentného brannobezpečnos­tného výboru Juraj Krúpa zhodnotil zásah policajtov voči občanom, ktorí chceli v Piešťanoch nakupovať bez rúšok, ako vzorový a príkladný pre ďalšie podobné aktivity. TASR o tom informoval Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO.

„Ako predseda výboru pre obranu a bezpečnosť vysoko oceňujem adekvátny zásah príslušníkov policajného zboru proti provokatérom a grázlom, ktorí takto nielen že narušujú verejný poriadok, ale aj ohrozujú zdravie zodpovedných občanov ignorovaním platných opatrení,“ skonštatoval Krúpa. Dodal, že je najvyšší čas, aby menšina neterorizovala slušnú a zodpovednú väčšinu.

K zásahu sa v piatok vyjadrili aj predstavitelia opozičného Smeru. Exminister vnútra Robert Kaliňák podotkol, že za 12 rokov vlád Smeru ani pri protivládnych protestoch nezasahovali policajné zložky takýmto spôsobom. Povedal, že chápe policajtov, sú podľa neho v stresovej situácii. Myslí si, že k zásahu ich donútili. Zdôraznil pritom, že je úlohou politikov a vlády nastavovať opatrenia dobre.

Zásahu polície voči ľuďom bez rúšok v Piešťanoch by sa mal budúci týždeň venovať aj Výbor Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť SR. Tému chce otvoriť predseda opozičnej ĽSNS Marian Kotleba. Policajný zásah označil za neprimeraný.

© Autorské práva vyhradené

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #polícia SR #antivaxeri #koronavírus #Covid-19