Antirúškari už čelia obvineniu. Naď: Zásah mohol byť aj tvrdší

Polícia v súvislosti so štvrtkovým incidentom v piešťanskom supermarkete obvinila troch mužov z Nitrianskeho kraja vo veku od 32 do 40 rokov z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

06.11.2021 15:22
debata (2146)

Po vykonaní potrebných úkonov bude podaný návrh na ich väzobné stíhanie, ako aj na tzv. superrýchle konanie. TASR o tom informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Bližšie informácie vzhľadom na uskutočňované vyšetrovanie nie je možné podľa jej vyjadrenia v súčasnosti poskytnúť.

VIDEO: Policajti v Piešťanoch stopli antirúškarov
Video

Voči skupine osôb, ktoré si odmietali v jednom supermarkete v Piešťanoch nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici, zasahovala polícia. Privolali ju zamestnanci a súkromná bezpečnostná služba, ktorí nedokázali situáciu s nimi vyriešiť. Pri zásahu musela polícia použiť aj donucovacie prostriedky.

Podporu polícii vyjadril aj premiér Eduard Heger a minister vnútra Roman Mikulec (obaja OĽANO).

Naď výtržníkov nazval opicami

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) stojí za zásahom polície proti antirúškarom v piešťanskom Li­dli.

„Jednoznačne stojím za zásahom polície v Piešťanoch. Dokonca som presvedčený, že mohol byť ešte tvrdší,“ vyhlásil dnes na sociálnej Naď.

antirúškari, polícia, piešťany Čítajte viac Antirúškari narazili. V Piešťanoch dostali tvrdú stopku od policajtov

„Opice na plote úradu vlády, opice na štadióne v Trnave a opice v Lidli v Piešťanoch, Prievidzi a inde, či opice a dezoláti pred domom lekárov a vedcov. Stále tá istá skupina výtržníkov, ktorí pre našu spoločnosť nerobia nič dobré. Naopak, porušujú zákony, provokujú, ničia, urážajú, vyhrážajú sa,“ napísal na svojom profile minister Naď.

Pokiaľ si podľa neho nedokáže štát poradiť s touto malou skupinou porušujúcou existujúce právne normy, tá oveľa väčšia, slušná časť obyvateľov, bude trpieť. „A to nesmieme pripustiť. Zásahy polície sú oprávnené a keď platení provokatéri budú porušovať zákony aj naďalej, dostanú adekvátnu odpoveď,“ dodal minister.

2k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #koronavírus