Do väzby ide jeden z trojice výtržníkov z Piešťan, dvoch budú stíhať na slobode

Okresný súd v Piešťanoch poslal do väzby jedného z trojice obvinených antirúškarov z potýčky s políciou v piešťanskom supermarkete.

07.11.2021 19:22 , aktualizované: 21:57
antirúškari, polícia, piešťany Foto:
Zásah policajtov proti antirúškarom v Piešťanoch.
debata (628)

„Prevláda totiž obava, žeby Matej (36) mohol pokračovať v trestnej činnosti,“ informoval spravodajský web Markízy. Prokurátor žiadal väzbu aj pre ďalšieho muža, no toho sudca do väzby napokon nevzal. „Na slobode bude stíhaný spolu s ďalším mužom, ktorého prepustili ešte skôr, nakoľko sa s návrhom na jeho väzbu nestotožnil už prokurátor,“ dodal zdroj.

Všetci traja muži sú podľa Markízy z Nitrianskeho kraja a obvinení sú z prečinu výtržníctva a z útoku na verejného činiteľa. Hrozí im jeden až päť rokov za mrežami.

Polícia žiadala väzobné stíhanie pre všetkých troch. Prokuratúra sa v dvoch prípadoch s návrhom stotožnila. V nedeľu popoludní policajti eskortovali dvoch mužov na piešťanský súd, kde sa do večera rozhodovalo o ich väzbe. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Tretieho z obvinených polícia stíha na slobode. „V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ doplnila Antalová.

Polícia sa intenzívne zaoberá aj osobami, ktoré sa v súvislosti s incidentom na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom alebo vyzývajú ostatných na rôzne násilnosti. „Vo veci vedieme vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovania. Za vyhrážanie sa verejnému činiteľovi hrozí páchateľovi v zmysle zákona strata slobody až na tri roky. V prípade podnecovania na trestný čin si páchateľ môže odsedieť až dva roky,“ doplnila hovorkyňa.

naď Čítajte viac Naď: Výtržnosti robia bývalí vojaci. Som presvedčený, že ich platí Smer VIDEO: Policajti v Piešťanoch stopli antirúškarov
Video
628 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Piešťany #koronavírus