Krúpa: Vyšetrenie na polygrafe Santusovej nie je uzavreté

Predseda parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽaNO) po pondelkovom mimoriadnom zasadnutí uviedol, že vyšetrenie na polygrafe vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby Diany Santusovej ešte nie je uzavreté, pravdepodobne bude pokračovať.

08.11.2021 14:17 , aktualizované: 15:08
Juraj Krúpa Foto:
Predseda Výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽaNO)
debata (14)

Potvrdil to aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), ktorý bol na výbor prizvaný. Rokovanie bolo neverejné.

„Vyšetrenie nie je ukončené. To znamená, že Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) vykonal úkon samotného skríningu, poskytol namerané hodnoty ministerstvu a my na základe tých vecí, ktoré vyšli, budeme ďalej pokračovať," priblížil minister s tým, že osobne výsledky zatiaľ nevidel. Zopakoval, že vyšetrenie policajta v NBÚ nie je štandardné. Santusovej však chceli podľa jeho slov vyjsť v ústrety.

Riaditeľ NBÚ Roman Konečný skonštatoval, že podľa NBÚ i kontrolného parlamentného výboru všetko prebehlo v poriadku. „Je to skôr komunikačný rozpor ako rozpor faktografický,“ zhodnotil po výbore. Ako zdôraznili podpredsedníčka výboru Denisa Saková (nezaradená) a člen Marián Saloň (Smer), potvrdilo sa, že sa Santusová neobrátila na NBÚ svojvoľne. Úrad inšpekčnej služby oň požiadal NBÚ, aby jej vyhovel po jej pochybnostiach.

Santusová je bývalou vedúcou špecializovaného vyšetrovacieho tímu zriadeného v pôsobnosti Úradu inšpekčnej služby. V júli jej pozastavili činnosť. Zdôvodnili to pochybnosťami o jej objektivite a nestrannosti. Aby ich vyvrátila, mala absolvovať aj vyšetrenie na polygrafe.

Polícia Čítajte viac Vyšetrovateľka inšpekcie Santusová opakovane absolvovala test na detektore lži a prešla
14 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Krúpa #Diana Santusová #polygraf