Špecializovaný trestný súd odmietol obžalobu pre podozrenia z korupcie voči Kováčikovi

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) odmietol obžalobu pre podozrenia z korupcie voči bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi a bývalému príslušníkovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrovi Koščovi, ktorý je známy pod prezývkou "Pán X".

08.11.2021 20:53
Dušan Kováčik Foto:
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik na súde v Pezinku
debata (148)

Ako informuje spravodajský portál televízie Joj noviny.sk, sudca Michal Truban v 18-stranovom zdôvodnení vysvetľuje, prečo tak urobil. Poukazuje na procesné pochybenia a tiež na to, že v prípade oboch obvinených stále nie je rozhodnuté o postupe podľa známeho paragrafu 363 Trestného poriadku.

Sudca vrátil obžalobu späť špeciálnemu prokurátorovi, ktorý voči tomuto rozhodnutiu ešte môže podať sťažnosť. Bývalého člena SIS Košča, ktorý je na úteku a v policajnom pátraní, obvinili z toho, že mal podplatiť Kováčika sumou 50-tisíc eur, o čom vypovedal kajúcnik Bernard Slobodník.

„Boli to procesné pochybenia závažného charakteru, ktoré mali bezprostredný vplyv na výkon práva na obhajobu. Tam plynie lehota na rozhodnutie o návrhu podľa paragrafu 363, takže otázne teraz bude, akým spôsobom Generálna prokuratúra SR zareaguje na túto skutočnosť, že bola odmietnutá obžaloba," priblížil obhajca Kováčika Erik Magál.

148 debata chyba
Viac na túto tému: #SIS #Dušan Kováčik #ŠTS