Hamrana znepokojuje, že Fico vedel o odpočúvaní vyšetrovateľov NAKA

Dočasného prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana znepokojuje, že Robert Fico (Smer) uvádza v nahrávke z chaty informácie, ktoré naznačujú, že vedel o tom, že boli odpočúvaní vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry.

09.11.2021 14:45
Štefan Hamran Foto:
Dočasný Policajný prezident Štefan Hamran
debata (176)

Podľa šéfa polície to vyzerá ako únik zo spisu tímu Oblúk Úradu inšpekčnej služby, ktorý vyšetroval údajné ovplyvňovanie svedkov vyšetrovateľmi NAKA. Povedal to v relácii Braňo Závodský Naživo na rádiu Expres.

Fico, majiteľ Bonulu Miroslav Bödör a advokáti Marek Para a Pavol Gašpar mali už v auguste a začiatkom septembra informácie, že Úrad inšpekčnej služby odpočúva vyšetrovateľov NAKA. Vyplývať to má z rozhovorov z monitorovanej loveckej chaty, na ktorej sa stretávali.

Robert Fico Čítajte viac Fico o odpočúvaní: Na videách je trt makový. Tento štát je v prdeli

„Očakávam, že sa tam budú robiť kroky smerujúce k tomu, aby sa zistilo, ako je možné, že skupina ľudí na nejakej chate vie o tom, že je monitorovaná skupina vyšetrovateľov, ktorá paradoxne pracuje na tých najzávažnejších prípadoch,“ dodal Hamran.

Policajný prezident uviedol, že aj on robí kroky k tomu, aby sa zistilo, ako unikli nahrávky z odpočúvanej chaty. „Pracujeme na tom. Máme určený okruh zhruba 20 ľudí. Podali sme trestné oznámenie na Úrade inšpekčnej služby,“ skonštatoval Hamran.

Všetci podozriví z vynesenia nahrávok sú policajti a šiesti už podstúpili detektor lži. „Ak zistíme, že ich nejaký policajt zámerne vypustil, tak samozrejme tam bude trestné stíhanie a za mňa taký policajt musí skončiť v Policajnom zbore,“ uzavrel dočasný policajný šéf.

Robert Fico Čítajte viac Skupinu, ktorá mohla vyniesť nahrávku z chaty, identifikovali. Pôjde na detektor
176 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #NAKA #Štefan Hamran #odpočúvanie vyšetrovateľov