Žena, ktorej v očkovacej lotérii ušlo 400-tisíc eur, zažaluje štát

Zuzana z Prešova, ktorá pre oneskorený signál cez internet, nestihla v očkovacej lotérii povedať včas heslo, ide o 400-tisícovú výhru žalovať štát.

15.11.2021 21:33
Igor Matovič Foto: ,
Minister financií Igor Matovič
debata (60)

Informovala o tom TV Markíza. Zuzana sa takto rozhodla po tom, čo ministerstvo financií, ktorému šéfuje Igor Matovič (OĽANO), prestalo reagovať na jej maily. „Pani Zuzana považuje vzniknutú situáciu za nespravodlivú a so svojim advokátom už robia prvé kroky“, tvrdia tvnoviny.sk.

Sám Matovič pritom len minulý týždeň Zuzane odporučil, aby štát v celej veci zažalovala a požadovala vyplatenie svojej výhry. Matovič dodal, že v tomto smere spravil všetko pre to, aby jej boli peniaze vyplatené.

Igor Matovič Čítajte viac Matovič odporúča Zuzane, aby zažalovala štát o výhru v očkovacej lotérii

Parlament mal o prípade známom ako „Lex Zuzana“ rozhodovať ešte v septembri, strana Sloboda a Solidarita však s týmto riešením nesúhlasila. Novela zákona mala umožniť, aby mohla byť Zuzane vyplatená výhra 400-tisíc eur. Matovič predložil návrh opäť na októbrovú schôdzu Národnej rady SR, nakoniec ho však z dôvodu chýbajúcej podpory koaličných partnerov stiahol.

Zuzana očkovaciu lotériu sledovala koncom augusta cez internet a o výhru prišla pre oneskorený signál (oneskorenie môže byť až 25 sekúnd). Jednou z podmienok výhry bolo v časovom limite 20 sekúnd povedať heslo, ktoré bolo na obrazovke. Pre oneskorený signál to ale Zuzana nestihla.

Kvôli celej situácii Matovič spolu s generálny riaditeľom RTVS Jaroslavom Rezníkom za Zuzanou ešte koncom augusta vycestovali. Minister po stretnutí prisľúbil, že situáciu v prípade internetových divákov bude rezort financií bezodkladne riešiť, čo sa aj stalo a predmetné heslo sa zobrazovalo dlhšie ako 20 sekúnd.

vera wisterová, marcel forgáč, byť zdravý je výhra, očkovacia lotéria, Čítajte viac Bodka za televíznym prekvapením roka! Očkovacia lotéria sa definitívne skončila
60 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovacia lotéria