Podnikateľ a bývalý sudca, ktorých zadržala NAKA, ostávajú vo väzbe

Obvinený podnikateľ Marián Sisák ako aj bývalý sudca Miroslav Novák ostávajú vo väzbe. Informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR (NS SR) Alexandra Važanová.

16.11.2021 11:07
debata (3)

Senát NS SR zložený z predsedu Juraja Klimenta a členov Petra Hatalu a Petra Štifta na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol o sťažnostiach prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a obvinených proti októbrovému rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu tak, že ich ako nedôvodné zamietol.

„U oboch obvinených sú dané dôvody pre vzatie do kolúznej väzby a u obvineného M. S. aj dôvody pokračovacej väzby," povedala Važanová.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) ešte 21. októbra rozhodol o vzatí do väzby obvineného podnikateľa Sisáka a obvineného Nováka. Dôvodom väzby u obvineného Sisáka bola obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti, teda kolúzna a preventívna väzba. Dôvodom väzby u obvineného Nováka bola obava z ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba. Obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť. Sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu dôvodu preventívnej väzby u obvineného Nováka.

Národná kriminálna agentúra v utorok 19. októbra v rámci protikorupčnej akcie Syseľ zadržala na východe Slovenska tri obvinené osoby. V tomto prípade má ísť o trestné činy podplácania a nepriamej korupcie na rôznych súdoch v Prešovskom a Košickom kraji. Obvinených vo veci je spolu šesť osôb. Podnikateľ Marián Sisák bol podľa medializovaných informácií blízky viacnásobne stíhanému Marianovi Kočnerobi.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA