Rezort zdravotníctva sľubuje, že uhradí všetky výdavky nemocníc súvisiace s pandémiou

Nemocnice čoskoro dostanú peniaze za náklady v súvislosti so zvýšenými výdavkami spojenými s pandémiou koronavírusu. Má ísť o sumu 306 960,66 eura. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

16.11.2021 15:44
nemocnica Foto: ,
Zdravotný pracovník v špeciálnom ochrannom odeve kontroluje pacienta na jednotke intenzívnej starostlivosti v COVID červenej zóne na Klinike pneumológie a ftizeológie I. Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) a Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v Ružinove. Bratislava, 25. februára 2021.
debata (14)

„Čo sa týka covidových výdavkov zo strany nemocníc, ministerstvo zdravotníctva ubezpečuje, že všetky budú uhradené,“ uviedla s tým, že rezort zdravotníctva požiadal 3. novembra Ministerstvo financií (MF) SR o rozpočtové opatrenie na povolené prekročenie limitu výdavkov na úhradu nákladov opatrení hospodárskej mobilizácie v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou na zabezpečenie riešenia koronavírusu.

Šéf Asociácie nemocníc Slovenska a riaditeľ bardejovskej nemocnice Marián Petko v pondelok počas tlačovej konferencie uviedol, že nemocnice nemajú uhrádzanú starostlivosť súvisiacu s ochorením COVID-19 od júna.

DFN Košice, očkovanie, nemocnica Čítajte aj Zdravotníci musia ísť povinne do práce. Štát to môže prikázať aj iným
14 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #nemocnice #koronavírus