Antirúškar z Piešťan má covid. Je na kyslíku vo vážnom stave

Jeden z antirúškarov, ktorí sa začiatkom novembra dostali do potýčky v jednom z piešťanských nákupných centier, má ochorenie COVID-19 a jeho stav je vážny.

18.11.2021 18:44 , aktualizované: 19:06
Bez nazvu Foto:
Zásah polície proti antirúškarom v obchodnom dome v Piešťanoch.
debata (1440)

Informoval o tom Denník SME s tým, že nemenoval konkrétne o ktorého z výtržníkov ide. Muž je ale napojený na kyslíku a jeho stav je tak veľmi vážny.

Antirúškar leží v bojnickej nemocnici. Denníku informácie potvrdil „vysokopostavený zdroj z Nemocnice s poliklinikou Bojnice, ktorý si neželá byť menovaný“.

Nemecko koronavírus incidencia týždňová rekord Čítajte viac Antirúškarka seniorka zaútočila na policajta, hrozí jej päť rokov za mrežami

Senát Krajského súdu Trnava len pred týždňom zrušil rozhodnutie piešťanského okresného súdu a prepustil jedného z trojice obvinených antirúškarov 36-ročného exvojaka Mateja T. z väzby na slobodu. Práve jeho vzal piešťanský sudca ako jediného z trojice ešte v nedeľu 7. novembra do väzby.

Práve Matej T. sa na súde minulý týždeň obhajoval až absurdnými tvrdeniami, že slovenské a ani medzinárodné právo sa na neho nevzťahuje. Sudcovi dokonca prikázal „okamžité zrušenie obvinenia“. „Týmto vám oznamujem, že ja XXXXX (Matej T.) z rodu samson slavien som (…) živá ľudská bytosť, ktorá nepodlieha nielen slovenskému právnemu poriadku, ale ani medzinárodnému obchodnému a trestnému právu," vyhlásil muž podľa SME na súde.

Muži, všetci traja z Nitrianskeho kraja, sú tak stíhaní na slobode a obvinení sú z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Dopustili sa ich 4. novembra v supermarkete v Piešťanoch, kde si odmietali nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici. Na mieste zasahovala polícia. V prípade dokázania viny mužom hrozí jeden až päť rokov za mrežami.

VIDEO: Policajti v Piešťanoch stopli antirúškarov

Video

Policajný prezident Štefan Hamran tento týždeň v utorok zásah polície proti provokatérom obhajoval. Zásah bol podľa neho primeraný a zasahujúci policajti konali správne.

Polícia podľa Hamrana nemala inú možnosť, ako zasiahnuť. Pripomenul, že vinníci nerešpektovali výzvy ani jej upozornenia na možnosť využitia donucovacieho prostriedku. „Polícia nemôže zatvárať oči nad tým, keď sa porušuje zákon,“ zdôraznil Hamran. Dodal, že policajti stotožnili v súvislosti s incidentom viacero osôb, a ak to bude dôvodné, začne sa trestné konanie.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #antirúškari