Hotely a podobné ubytovacie služby
Služby reštaurácií a wellness v hoteloch sa riadia pravidlami pre ostatné reštaurácie, resp. wellness služby.
Zelené okresy:
ubytovanie bez obmedzenia
Oranžové okresy:
OP: ubytovanie bez obmedzenia OTP: ubytovanie bez obmedzenia Základ: zakázané okrem dlhodobých a karanténnych ubytovaní
Červené a bordové okresy:
OP: ubytovanie bez obmedzenia OTP: zakázané okrem ubytovaní v súvislosti s výkonom práce, dlhodobých a karanténnych ubytovaní Základ: zakázané okrem dlhodobých a karanténnych ubytovaní
Čierne okresy:
OP: zakázané okrem ubytovaní v súvislosti s výkonom práce, dlhodobých a karanténnych ubytovaní OTP: zakázané okrem ubytovaní v súvislosti s výkonom práce, dlhodobých a karanténnych ubytovaní Základ: zakázané okrem dlhodobých a karanténnych ubytovaní
Reštaurácie a ostatné zariadenia verejného stravovania
Pre predaj jedál so sebou alebo prostredníctvom donáškovej služby neplatia obmedzenia.
Zelené okresy:
bez kapacitného limitu
Oranžové okresy:
OP: exteriér bez kapacitného limitu, v interiéri obsadenie jedného stolu najviac 4 osoby alebo osoby z jednej domácnosti; v interiéri dvojmetrové rozostupy medzi stolmi OTP: exteriér bez kapacitného limitu, v interiéri obsadenie jedného stolu najviac 4 osoby alebo osoby z jednej domácnosti; v interiéri dvojmetrové rozostupy medzi stolmi Základ: vstup len do exteriéru, na terasách max 10 osôb, otvorené minimálne 50 % stien
Červené okresy:
OP: exteriér bez kapacitných obmedzení, interiér 4 osoby pri jednom stole alebo osoby z jednej domácnosti; v interiéri rozostup stolov najmenej 2 metre OTP: okienkový predaj a rozvoz Základ: okienkový predaj a rozvoz
Bordové okresy:
OP: exteriér bez kapacitných obmedzení, interiér 4 osoby pri jednom stole alebo osoby z jednej domácnosti; v interiéri rozostup stolov najmenej 2 metre, konzumácia len posediačky OTP: okienkový predaj a rozvoz Základ: okienkový predaj a rozvoz
Čierne okresy:
Povolený len predaj zabalených jedál so sebou alebo prostredníctvom donáškovej služby.