Na sneme OĽaNO si zvolili päť členov predsedníctva, vyjadrili podporu Matovičovi

Hnutie OĽaNO si na stredajšom sneme zvolilo členov revíznej a rozhodcovskej komisie i členov predsedníctva. Vyjadrilo tiež podporu šéfovi hnutia Igorovi Matovičovi. Pre TASR to uviedol hovorca OĽANO Matúš Bystriansky. Snem sa konal pri príležitosti 10. výročia hnutia, jeho formálna časť trvala do neskorých nočných hodín.

19.11.2021 11:21
matovič Foto: ,
Igor Matovič sneme OĽaNO
debata (27)

Na sneme si zvolili piatich členov predsedníctva, a to Eduarda Hegera, Michala Šipoša, Eriku Jurinovú, Jaroslava Naďa a Júliusa Jakaba. Matovič je ako predseda hnutia automaticky členom predsedníctva. Okrem toho podľa stanov môže šéf OĽANO menovať ďalších troch členov predsedníctva.

Matovič ostáva predsedom, na sneme si šéfa nevolili, keďže ho do funkcie zvolili na sneme v októbri 2019 na štyri roky. Vyjadrili mu podporu. „Snem zároveň v tajnej voľbe jednohlasne vyjadril dôveru a podporu predsedovi hnutia OĽANO Igorovi Matovičovi,“ priblížil Bystriansky. Matovič ešte v stredu na tlačovej konferencii povedal, že je kedykoľvek ochotný prepustiť svoje miesto predsedu hnutia tomu, kto získa medzi členmi väčšiu podporu.

„Členovia hnutia tiež vyjadrili zásadný cieľ, ktorým je doručiť ľuďom výsledky v podobe reforiem a vytvárať stabilitu, čiže dokončiť volebné obdobie v riadnom čase,“ skonštatoval hovorca. Hnutie chce byť aj v nasledujúcom volebnom období „rozhodujúcou politickou silou“. Na snem prišli aj koaliční partneri zo strán Za ľudí, Sme rodina a SaS. Konal sa vo vládnom hoteli Bôrik v Bratislave.

matovič Čítajte viac Matovič sa na sneme ospravedlnil spolupracovníkom
27 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #snem