Pokračovanie článku: Tvrdý lockdown na tri týždne pre všetkých? Vláda ide o tom rokovať

O zavedení tvrdšieho lockdownu bude v pondelok popoludní rokovať koaličná rada. Pre TASR to potvrdili viacerí koaliční partneri. Sme rodina je za to, aby sa urobil teraz tvrdý lockdown na dva či tri týždne. „Potom by sme mali voľnejšie sviatky. Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu je to potrebné urobiť,“ uviedlo hnutie.

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga dodal, že vzhľadom na pandemickú situáciu sú všetky možnosti na stole. Upozornil, že ak nepristúpime k ráznym opatreniam, skolabujú nemocnice. „Verím, že dnes popoludní zvíťazí odvaha a prijmeme opatrenia, ktoré musia byť prijaté,“ dodal.

očkovanie, Illinois Čítajte viac Odborníčky: Ústava ani zákony povinnému očkovaniu nebránia

„Bude to dnes riešiť koaličná rada a naše stanovisko najskôr povieme koaličným partnerom,“ reagoval hovorca koaličnej SaS Ondrej Šrplák. Podľa informácií TASR by mali liberáli o téme ešte v strane diskutovať.

Šéfka zdravotníckeho parlamentného výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) je proti. Tvrdý lockdown označila za riešenie na krátky čas, ktoré by následne spôsobilo zhoršenie. Uprednostňuje lockdown pre neočkovaných. „Vrátane obmedzenia cestovania, ak to bude nevyhnutné,“ uviedla. SaS podľa jej slov považuje za jediné riešenie očkovanie, preto podporuje opatrenia s väčšou slobodou očkovaných na základe nižšieho epidemiologického rizika.

781 debata chyba
Viac na túto tému: #núdzový stav #koronavírus #lockdown