Koalícia sa údajne jednohlasne dohodla na nových opatreniach. SaS to poprela

Vládna koalícia sa dohodla na opatreniach, predstaviť ich má až v stredu potom, ako ich prijme vláda. Tvrdia to podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga a šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

23.11.2021 12:06 , aktualizované: 14:32
heger Foto:
Premiér Eduard Heger (vpravo) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský počas návštevy v Univerzitnej nemocnici Martin v sobotu 20. novembra 2021.
debata (76)

Šeliga pre TASR povedal, že opatreniami chcú pomôcť preťaženým nemocniciam a motivovať k očkovaniu proti COVID-19. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej diskusia v koalícii ešte pokračuje a uzavrie sa v stredu.

Nepovedali, či pôjde o tvrdý lockdown alebo iba sprísnenie súčasných opatrení bez úplného uzavretia krajiny.

„Dohoda na konkrétnych opatreniach bola jednohlasná. Všetky presné a jasné informácie podľa spoločnej dohody oznámi pán premiér s koaličnými lídrami,“ povedal Šeliga.

Eduard Heger Čítajte viac Zľakli sa tvrdého lockdownu? Koalícia naznačuje kompromis

Všetci štyria partneri sa podľa Šipoša dohodli, že výsledok oznámia spoločne v stredu po zasadnutí vlády. „Dospelo sa k dohode všetkých, museli sme dôjsť ku kompromisu, každý mal nejaké návrhy. Podstatné je, aby to bolo jednotné, zrozumiteľné a pomohlo to našim zdravotníkom v nemocniciach,“ dodal pre TASR.

Mikulec hovorí o zákaze vychádzania

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) v relácii Na telo Plus uviedol, že vláda by mala na stredajšom rokovaní schváliť núdzový stav. Potvrdil to s tým, že núdzový stav bude pre zákaz večerného vychádzania. „Toto sú všetko veci, ktoré sa majú prerokovávať zajtra na vláde. Nie je úplne všetko dohodnuté ani rozhodnuté. V mnohých veciach nastala zhoda a konsenzus, ale sú to vecí, o ktorých treba hovoriť,“ povedal Mikulec.

Zemanová uviedla, že koalícia nie je dohodnutá a rokuje. „Je snaha o dohodu, aby všetko bolo prijaté konsenzom, stále v koalícii prebiehajú rokovania, uzavrie sa to na vláde,“ priblížila s tým, že v utorok večer má o opatreniach rokovať aj poslanecký klub SaS.

Premiér Eduard Heger (OĽANO), ako aj viacerí predstavitelia vlády v pondelok (22. 11.) potvrdili, že sa hovorí o zavedení tvrdého lockdownu pre všetkých. O návrhoch rokovala v pondelok večer koaličná rada.

čaputová, lengvarský Čítajte viac Rozhorčená Čaputová: Prehrávame. Prestaňme tliachať o covide a počúvať bludy
76 debata chyba
Viac na túto tému: #koalícia #koronavírus #protipandemické opatrenia