Lengvarský by mal hodiť uterák do ringu, hovorí Fico

Podľa opozičnej strany Smer by mal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) odstúpiť.

24.11.2021 12:19
Robert Fico Foto: ,
Vľavo predseda Smeru Robert Fico
debata (378)

„Minister zdravotníctva by mal hodiť uterák do ringu, aby sa koalícia zamyslela, čo bude robiť,“ povedal predseda strany a bývalý viacnásobný premiér Robert Fico. Smer žiada, aby bol vymenovaný nový minister zdravotníctva. „Keby mal štipku chlapskosti v sebe, tak by hodil preukaz člena vlády Matovičovi do ksichtu,“ dodal s tým, že aktuálny minister financií Igor Matovič (OĽaNO) podkopáva postavenie ministra.

Tvrdí, že jeho strana by v tejto situácii hľadala „už len tvrdého manažéra“. Podľa Fica by musel do týždňa „predložiť plán stabilizácie lekárov a sestier, plán využitia existujúcej zdravotnej techniky a plán prípravy na využitie tejto zdravotnej techniky, plán okamžitej komunikácie a práce s pozitívne testovanými“.

Konzílium odborníkov mišík Čítajte viac Konzílium žiada tvrdý trojtýždňový lockdown či zatvorenie škôl

Ministerovi zdravotníctva vytýka, že „až teraz sa objavil náznak komunikácie, čo majú pozitívne testovaní robiť“. Protokol liečby infikovaných v domácom prostredí je známy od marca tohto roku. Fico žiada predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), aby do parlamentu predvolal nielen ministra zdravotníctva, ale aj predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO). „My chceme, aby došli do parlamentu a povedali poslancom, čo sa ide diať. Je výsmech, ak sa vládni poslanci dozvedia, čo sa ide robiť, iba z médií. Diskusia v parlamente môže viesť aj k dobrým návrhom,“ dodal Fico s tým, že takáto diskusia môže „politicky premiéra posilniť, hoc by to odhlasovali len vládni poslanci“.

Predseda strany Smer tvrdí, že opozícia nemá podiel na súčasnej zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii. „Akú zodpovednosť mám cítiť? Som zdravý človek, ktorý prekonal covid a neroznáša covid. Nevidím v tom logiku, aby zdravý človek nemohol ísť do obchodného centra, preto sme dali najnovšie vyhlášky na Ústavný súd SR,“ povedal Fico s tým, že trvá na dobrovoľnosti očkovania.

SR koronavírus opatrenia sprísnenie lockdown nezaočkovaní BA Čítajte viac Obetí je už 14-tisíc, pribudlo rekordných vyše 10-tisíc nakazených

© Autorské práva vyhradené

378 debata chyba
Viac na túto tému: #demisia #Smer #koronavírus