Žilinka: Nahrávky z poľovníckej chaty sú nepoužiteľné

Videonahrávky z poľovníckej chaty, ktoré zachytávajú predsedu opozičného Smeru Roberta Fica na stretnutiach s právnikmi Markom Parom, Pavlom Gašparom, nitrianskym podnikateľom Miroslavom Bödörom či s bývalým ministrom vnútra Robertom Kaliňákom, sú nezákonné. Nemôžu byť preto ani použité v žiadnom trestnom konaní. Potvrdil to generálny prokurátor Maroš Žilinka.

25.11.2021 05:40
debata (187)

„Obrazovo-zvukové záznamy vyhotovené v trestnej veci „Poľovnícka chata“ po zrušení trestného stíhania krajským prokurátorom v Nitre z dôvodu nezákonnosti nie je možné použiť ako dôkaz v žiadnom trestnom konaní,“ uviedol Žilinka na svojom oficiálnom verejnom profile.

Na stretnutiach na chate v poľovnom revíri v obci Veľký Ďur (okres Levice) z tohto leta bol Fico v spoločnosti Miroslava Bödöra, známeho obhajcu Mariana Kočnera Marka Paru či syna trestne stíhaného policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý nahrávky zaradil do vyšetrovacieho spisu policajného tímu „Očistec“, sa tieto osoby údajne spoločne snažili o ovplyvňovanie trestných stíhaní a diskreditáciu ich vyšetrovateľov.

© Autorské práva vyhradené

187 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Žilinka #kauza odpočúvania na chate