Obrana daruje deťom 25-ročné vyradené počítače

Ministerstvo obrany (MO) SR venuje občianskemu združeniu Roma Progress Zvolen 2105 kusov vyradených počítačov z rokov 1994 až 2014 za viac ako 5,1 milióna eur.

25.11.2021 11:21
debata (123)

Chce tak prispieť k podpore vzdelávania, výchovy a osvetovej činnosti detí a mládeže zo sociálne znevýhodneného prostredia. Informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) nerozumie, prečo síce vyradené, no funkčné počítače ležali roky na sklade. Priblížil, že projekt vznikol, keď oslovil Petra Polláka mladšieho, ktorý sa venuje témam marginalizovaných skupín, aby našli zmysluplnú aktivitu, ktorá pomôže.

„Ľahostajnosť pri nakladaní so štátnym majetkom v rezorte obrany je minulosťou. Radi zužitkujeme všetko, čo sa dá. Navyše ani v dnešnej digitálnej dobe nie je počítač pre mnohé rodiny na Slovensku samozrejmosťou, preto sme sa rozhodli našu nadbytočnú vyradenú techniku venovať občianskemu združeniu, ktoré spolupracuje s týmito rodinami,“ povedal minister obrany.

Generálny riaditeľ sekcie majetku a infraštruktúry MO SR Ján Bučan doplnil, že ministerstvo obrany ako ústredný orgán štátnej správy spravuje majetok štátu s ohľadom na maximálnu možnú hospodárnosť a efektivitu. „Preto sme jednoznačne otvorení možnostiam ďalšieho zmysluplného využitia našich nadbytočných komodít, o to viac, ak ide o pomoc deťom žijúcim v neľahkej sociálnej situácii,“ uzavrel.

doučovanie, škola Čítajte viac Aj znevýhodnené deti potrebujú pomoc. Viete ako sa zapojiť?
123 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #počítače