Prieskum: Väčšina voličov Hlasu a Smeru očakáva po voľbách ich koalíciu

Účasť strany Hlas vo vládnej koalícii so stranou Smer očakáva po najbližších parlamentných voľbách viac ako polovica respondentov. Vyjadrilo sa tak 52,4 percenta opýtaných.

29.11.2021 08:51
debata (27)

Z toho 18,8 percenta koalíciu Smer a Hlas určite očakáva a 33,6 percenta ju skôr očakáva. Naopak, takúto situáciu neočakáva 36,9 percenta respondentov. Až 10,8 percenta opýtaných sa k otázke nechcelo alebo nevedelo vyjadriť. Vyplýva to z reprezentatívneho telefonického prieskumu, ktorý pre agentúru SITA uskutočnila agentúra Ako na vzorke 1000 respondentov. Zber dát sa udial v dňoch 8. – 16. novembra 2021. Respondenti odpovedali na otázku: Očakávate alebo neočakávate, že po najbližších parlamentných voľbách strana Hlas pôjde do vládnej koalície so stranou Smer?

Parlament / NR SR / Čítajte viac Prieskum: Politický rebríček bez zmeny, stále vedie Hlas. Mierne rastú extrémisti

Účasť Hlasu v koalícii so Smerom častejšie očakávajú muži, skôr mladší ľudia do 49 rokov, skôr vzdelanejší, obyvatelia Bratislavského kraja, občania slovenskej národnosti a voliči strán Progresívne Slovensko, KDH, Smer a SaS.

Podľa zistených výsledkov účasť Hlasu v koalícii so Smerom očakáva 45 percent voličov Hlasu. Z toho 8 percent určite očakáva a 37 percent skôr očakáva. Naopak, takúto situáciu neočakáva 44 percent voličov Hlasu. Z toho určite neočakáva 14 percent a skôr neočakáva 30 percent opýtaných.

Pokiaľ ide o voličov Smeru, tak 67 percent opýtaných očakáva koalíciu s Hlasom. Z toho 30 percent určite očakáva a 37 percent skôr očakáva. Takúto koalíciu neočakáva 30 percent opýtaných voličov Smeru. Z toho určite neočakáva 8 percent a skôr neočakáva 22 percent opýtaných.

Ide o pravdu, Peter Pellegrini, Čítajte viac Pellegrini v Ide o pravdu: Nechcem hlasnejšie kričať. Ak chcú Fica s Dankom, nech si ich vyberú
27 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Smer #Hlas