Ak nebude schôdza k zdražovaniu, bude veľký protest pred Vianocami, varuje Fico

Smer žiada mimoriadnu schôdzu k zdražovaniu. Inak zvolá veľký protest ešte pred Vianocami.

01.12.2021 12:17
debata (132)

„Chceme požiadať vládu, aby predložila v krátkom čase harmonogram konkrétnych krokov, ktoré chce urobiť, aby ceny energií, služieb, tovarov, základných potravín boli ako-tak pod kontrolou,“ povedal Fico.

VIDEO: Fico: Pokiaľ NR SR nebude rokovať o návrhu Smeru o zdražovaní, ideme do veľkého protestu a podpory generálneho štrajku.
Video

Tvrdí, že jeho vlády urobili chyby, ale v súčasnosti by Smer hovoril „o znižovaní DPH energií, plynových vratkách, o úprave ceny elektriny a pravdepodobne aj o zastropovaní niektorých základných potravín“.

Fico skritizoval návrh ministerstva financií o príspevku 500 eur pre dôchodcov, ktorí absolvujú tri očkovania vakcínou na ochranu pred koronavírusom. Poslancom v Národnej rade vyčíta, že neschválili návrh na bankový odvod. Ten by Smer využil na zjemňovanie dopadov zdražovania.

„Čo nám iné zostáva ako podávať návrhy na Národnú radu, organizovať tlačové konferencie? Vieme, že musíme ísť ďalej. Pokiaľ náš návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady, ktorá má hovoriť o zdražovaní, neprejde, nám nezostáva – bez ohľadu na to, či je lockdown alebo nie je lockdown, uvažovať o zvolaní veľkého protivládneho protestu proti zdražovaniu. A tento protest by sa konal ešte pred vianočnými sviatkami,“ vyhlásil Fico.

Video
S analytičkou 365.bank Janou Glasovou o zdražovaní, inflácii a jej dopade na rodinné financie. Odvysielané 1. 12. 2021.

Tvrdí, že generálny štrajk, resp. štrajk patrí výhradne do rúk odborov. „Ak protesty, ktoré organizujeme a chceme organizovať, mali povzbudiť slovenské odbory k rozhodnutiu, že by išli protestovať proti vláde aj touto krajnou formou, môžu od Smeru očakávať plnú podporu,“ dodal Fico.

132 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #protest #Smer