Pacient v košickej nemocnici mal falošný covid pas

V košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura leží pacient s ochorením COVID-19, ktorý sa pri hospitalizácii síce preukázal očkovacím pasom, avšak pri zhoršení svojho zdravotného stavu sa priznal, že je falošný.

01.12.2021 16:19
debata (56)

„Údajne dostal dve dávky vakcíny od spoločnosti Pfizer, čo mal aj na papieri. S pravdou vyšiel von, až keď sa mu pohoršilo,“ uviedla televízia Markíza. Pacient mal tiež uviesť, ktorý lekár mu potvrdenie vystavil.

Medializované informácie o falošnom potvrdení boli predmetom vnútorného šetrenia v nemocnici. „Existuje vysoká pravdepodobnosť, že informácie, ktoré odzneli v médiách, sú dôvodné, preto sa v uvedenej veci rozhodla nemocnica podať trestné oznámenie,“ uvádza v stanovisku nemocnice hovorkyňa Monika Krišková.

Keďže zdravotníci podľa vyjadrenia nemocnice poskytujú rovnakú zdravotnú starostlivosť všetkým pacientom bez ohľadu na to či sú očkovaní alebo nie, v záujme ochrany osobných údajov pacienta a ochrany zdravotníkov, sa k iným okolnostiam nebudú vyjadrovať. „Môžeme potvrdiť toľko, že zdravotný stav pacienta sa vďaka zdravotnej starostlivosti a liečbe zlepšil," dodala Krišková.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #koronavírus #Covid-19 #covid pas