Prezidentka vyzvala Hegera, aby riešil problémy s pandémiou a reformami

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). Zdá sa, že nemajú celkom rovnaké názory na riešenie pandémie.

02.12.2021 17:07 , aktualizované: 18:53
Zuzana Čaputová / Eduard Heger / Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Eduard Heger
debata (223)

„Sme v situácii, kedy si už nemôžeme dovoliť sledovať nekonečné politické súboje, ktoré nemajú víťaza, iba porazených,“ informovala po stretnutí prezidentka. Hegera požiadala, aby prevzal zodpovednosť a vložil sa do riešenia problémov, ktoré sú príčinou nášho slabého výsledku v boji s pandémiou a chaosu pri prijímaní reforiem.

Video: Vyjadrenie prezidentky po stretnutí s premiérom Eduardom Hegerom

Video

„Koaliční partneri si hádžu pod nohy polená, potkýna sa na nich celá krajina. Je ilúziou, že ľudia môžu dôverovať prijímaným rozhodnutiam, keď ich spochybňujú samotní členovia vlády,“ uviedla Čaputová.

„Preto som pána premiéra požiadala, aby prevzal plnú zodpovednosť a vložil sa do riešenia problémov,“ povedala Čaputová a pripomenula, že už druhý týždeň je Slovensko najhoršie na svete v počte infikovaných na počet obyvateľov. Nie je pritom schválený štátny rozpočet. „Sme v kríze a o to silnejšie líderstvo potrebujeme,“ dodala prezidentka.

O stretnutí oficiálnom správou informovala aj hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková. „Premiér Eduard Heger si vypočul názor prezidentky Zuzany Čaputovej. Situácia je však natoľko zložitá a vypätá, že odlišné pohľady na riešenia sú toho prirodzeným následkom,“ píše sa v správe.

Heger súhlasí s prezidentkou, že koalícia by mala postupovať v prípade pandémie spoločne a nachádzať stanoviská s nižšou intenzitou konfliktov, čo dokonca platí aj pre opozíciu. „Premiér v tejto súvislosti vyzýva opozíciu, aby prestala pri téme covidu bojovať s vládou, ale pridala sa zachraňovať životy,“ dodáva správa.

223 debata chyba
Viac na túto tému: #reformy #Eduard Heger #Zuzana Čaputová #koronavírus #Covid-19