Načierno kšeftovali s ivermektínom, môžu dostať 8 rokov

Dokšeftovali s ivermektínom. V Humennom zadržali dvoch ľudí, ktorí obchodovali s liekom. Môžu dostať do osem rokov.

03.12.2021 15:45
debata (304)

Prešovská krajská kriminálka vo štvrtok v Humennom vykonala vlastnú policajnú akciu voči osobám podozrivým zo spáchania zločinu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami.

V súvislosti s nelegálnym obchodovaním s liekom Ivermectin Exeltis boli počas policajnej akcie zadržané dve osoby. Policajti vykonali domovú prehliadku a viaceré prehliadky iných priestorov a pozemkov. „Krajský vyšetrovateľ za uvedený skutok v piatok vzniesol obvinenie dvom osobám. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov,“ uviedla polícia na svojej sociálnej sieti. „Vzhľadom na skutočnosť, že vo veci sú doposiaľ vykonávané úkony trestného konania, nateraz nie je možné poskytnúť viac informácií,“ dodali policajti.

Polícia upozorňuje, že tento liek nie je určený na liečbu ochorenia COVID-19. „Liek Ivermectin Exeltis bol na Slovensku schválený na terapiu troch ochorení. Sú to črevné infekcie spôsobené háďatkom črevným a infekcie krvi nazývanej mikrofilarémia, ktorú spôsobuje vlasovec miazgový. Lekár ho predpíše aj pri diagnostikovaní svrabu. Nie je to, bohužiaľ, zázračný liek. Všetky vedecké štúdie, ktoré poukazujú na účinnosť tohto lieku proti covidu, obsahujú vážne chyby alebo vykazujú známky manipulácie s dátami,“ vysvetľuje polícia.

© Autorské práva vyhradené

304 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19 #ivermektín