Expiťovca Rajeckého dopravila polícia na Slovensko vládnym špeciálom

Bývalého údajného príslušníka skupiny piťovcov Tomáša Rajeckého, ktorý je obvinený z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku, dopravili zo Španielska na Slovensko.

03.12.2021 17:43
Polícia / NAKA / Foto:
Príslušník NAKA hliadkuje na letisku počas príchodu vládneho špeciálu s hľadaným Tomášom Rajeckým, známym z mafiánskych zoznamov, 3. december 2021
debata (17)

Policajný zbor o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že po obvinenom pátrali od marca 2021 na základe vydaného medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu.

VIDEO: Expiťovca Rajeckého dopravila polícia na Slovensko vládnym špeciálom.
Video

„Tomáš R. bol zadržaný v Španielsku v auguste 2021 miestnou políciou na základe informácií od Oddelenia pátrania a cieľového pátrania Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru, verejnosťou prezývaných ako ‚Lovci lebiek'," uviedla polícia s tým, že jeho extradíciu zo Španielska zo Španielska zabezpečila Národná kriminálna agentúra a Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce (Sirene).

Tomáš Rajecký v sprievode polície vystupuje z... Foto: Facebook (Polícia Slovenskej republiky)
Tomáš Rajecký Tomáš Rajecký v sprievode polície vystupuje z vládneho špeciálu po jeho extradícii zo Španielska na Slovensko, 3. december 2021

O prípadnej väzbe obvineného by mal Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodovať v sobotu 4. decembra.

Národná kriminálna agentúra obvinila Tomáša Rajeckého spolu s bývalým exriaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom Makóom a veľkopodnikateľom Zoroslavom Kollárom pre kauzu výroby ilegálnych cigariet.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #NAKA #Tomáš Rajecký