Piťovec Rajecký ide do väzby, prokurátor ale spokojný nie je

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) na základe Európskeho zatýkacieho rozkazu rozhodla o vzatí do väzby Tomáša Rajeckého.

04.12.2021 12:50 , aktualizované: 20:13
rajecký, súd Foto: ,
NAKA eskortuje údajného člena bratislavskej mafie Tomáša Rajeckého na Špecializovaný trestný súd v Pezinku v sobotu 4. decembra 2021.
debata (46)

Ako vysvetlila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková, dôvodom väzby je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, teda úteková väzba. Dodala, že rozhodnutie nie je právoplatné, keďže prokurátor podal sťažnosť proti neakceptovaniu kolúznej a preventívnej väzby. Obvinený sa vyjadrí v zákonnej lehote. O sťažnostiach má rozhodnúť Najvyšší súd.

Rajecký je obvinený z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

VIDEO: Rajeckého priviezli na súd v Pezinku.

Video

Podľa polície sa mal podieľať na uplácaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa za krytie nelegálnej výroby a distribúcie cigariet na juhu Slovenska.

Expiťovca Rajeckého verejnosť pozná aj vďaka fotografiám s predsedom parlamentu a hnutia Sme rodina Borisom Kollárom z dovolenky na Kube z roku 2006. Na fotografii je s nimi aj boss Piťovcov Juraj Ondrejčák.

zväčšiť Boris Kollár s Piťom (Jurajom Ondrejčákom) a...
Boris Kollár, mafiáni Boris Kollár s Piťom (Jurajom Ondrejčákom) a Tomášom Rajeckým na Kube v roku 2006.

Vládnym špeciálom domov

Od marca 2021, kedy mu bolo vznesené obvinenie, bol Rajecký na úteku. Na konci augusta ho zadržali v Španielsku na základe vydaného medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu.

Na Slovensko ho dopravila polícia v piatok podvečer vládnym špeciálom.

VIDEO: Expiťovca Rajeckého dopravila polícia na Slovensko vládnym špeciálom
Video

„Tomáš R. bol zadržaný v Španielsku v auguste 2021 miestnou políciou na základe informácií od Oddelenia pátrania a cieľového pátrania Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru, verejnosťou prezývaných ako ‚Lovci lebiek'," uviedla polícia.

Ako doplnila, jeho extradíciu zo Španielska zabezpečila Národná kriminálna agentúra a Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce (Sirene).

Národná kriminálna agentúra pre výrobu ilegálnych cigariet obvinila spolu s Tomášom Rajeckým aj exriaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa, podnikateľov Zoroslava Kollára, Jozefa Kertésza a Gabriela Bihercza.

Tomáš Rajecký Čítajte viac V Španielsku zadržali piťovca Rajeckého obvineného z podplácania Makóa

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Špecializovaný trestný súd #Tomáš Rajecký