Povinné očkovanie ľudí nad 60? Podľa Hegera je to kľúč k porazeniu covidu

Cestou z pandémie je povinné očkovanie ľudí nad 60 rokov na ochorenie COVID-19. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti.

05.12.2021 15:45 , aktualizované: 17:31
heger Foto: ,
Premiér Eduard Heger.
debata (988)

O pandémii by mal podľa premiéra rozhodovať ten, kto má za to zodpovednosť a má sa radiť s odborníkmi. Nie je to vec politického názoru, ale faktov a skúseností. Koalícia by v tomto mala byť jednotná. Tvrdí tiež, že ak chceme na Slovensku pozitívnu zmenu, tak sa reformy musia urobiť, a to s plnou podporou koalície.

Boris Kollár / Sme rodina / Čítajte viac Kollár sa zhodol so Smerom na viacerých témach. Opatrenia sa uvoľnia pred Vianocami, tvrdí

Cieľom premiérovej práce je podľa jeho vlastných slov urobiť zo Slovenska krajinu, v ktorej budú ľudia radi žiť. Konštatuje však, že koalícia si sama hádže polená pod nohy.

„Veľké polená nám hádže pod nohy opozícia, ktorá je ochotná pre vlastný úspech obetovať i životy svojich voličov. A polená hádže každý, kto seje hnev a rozbroje, kto neprináša riešenie, ale iba ukazuje prstom,“ poznamenal Heger. Deklaruje, že žiadne poleno nezastaví jeho odhodlanie, nenechá sa zastrašiť, ani odradiť.

konzílium Čítajte viac Konzílium odporúča predĺžiť lockdown a zaviesť režim OTP vo vlakoch

Mimoparlamentný Hlas v reakcii na premiérov status a slová o tom, že kľúčom k zmene nie je búchanie do stola, ale preukazovanie si úcty a rozhodnosti, vyzval Hegera, aby bezodkladne odvolal z funkcie ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽANO).

Za celý čas slovenskej samostatnosti neexistuje podľa nezaradeného poslanca parlamentu Matúša Šutaja Eštoka z Hlasu-SD „väčší zabijak politickej i ľudskej kultúry ako Matovič“. Jeho „kultúrou úcty“ je rozoštvávanie národa, klamanie, podvádzanie, urážanie názorových oponentov a pohŕdanie vlastnými predvolebnými sľubmi, skonštatoval. „Preto nech sa páči, pán Heger, budujte kultúru úcty a zbavte nás najväčšieho zla v slovenskej politike, ktoré nesie meno Igor Matovič,“ podotkol Šutaj Eštok.

Igor Matovič Čítajte viac Matovičovu daňovo-odvodovú reformu vníma pozitívne 30 percent opýtaných

Strana je presvedčená, že Matovič nemá čo hľadať v jednej z kľúčových ústavných funkcií. Koalícia by v prípade Matoviča mala dospieť k rovnakému záveru ako pred rokom, keď pochopila, že Matovič nemôže byť premiérom, zhodnotil Šutaj Eštok. „Dnes je najvyšší čas, aby uznali, že ani štátna kasa nemôže byť strážená bláznom bez akejkoľvek zodpovednosti,“ do­dal.

988 debata chyba
Viac na túto tému: #Eduard Heger #povinné očkovanie #koronavírus