Prezidentka spolu s rodinou lekárov rozsvietila vianočný stromček

Hlava štátu Zuzana Čaputová v pondelok podvečer rozsvietila vianočný stromček na prednom nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave. Urobila tak v sprievode dvoch lekárov, Juraja a Sabíny Smahovcov.

06.12.2021 21:13
stromček vianočný prezidentský palác Foto: ,
Rozsvietenie vianočného stromčeka na prednom nádvorí Prezidentského paláca. 6. december 2021.
debata (63)

„Svetlo vianočného stromčeka, ktoré sme spolu zasvietili, nech je pre nás všetkých nádejou, že spoločne tieto ťažké časy zvládneme,“ vyhlásila prezidentka. Stromček spolu s ňou rozsvietili vedúci covidového oddelenia v ružinovskej nemocnici Juraj Smaha a lekárka Sabína Smahová z Kliniky detskej hematológie a onkológie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Národného ústavu detských chorôb.

VIDEO: Prezidentka Zuzana Čaputová s rodinou lekárov rozsvietila vianočný stromček.

Video

„Chcela som práve im venovať trochu vianočnej atmosféry lebo oni, rovnako ako tisíce zdravotníkov a zdravotníčok po celom Slovensku, nebudú mať úplne pokojné Vianoce,“ vysvetlila prezidentka.

Pripomenula, že v aktuálnej pandemickej situácii zdravotníci po celom Slovensku prinášajú obetu, ktorá je pre mnohých nepredstaviteľná. Okrem zdravotníkov sa poďakovala aj všetkým profesiám, ktoré majú službu alebo pracovnú zmenu práve počas vianočných sviatkov.

Vianočný stromček stojaci pre palácom pochádza z Bukovej pri Trnave. S jeho zabezpečením pomohli Lesy SR.

Prezidentka Zuzana Čaputová počas rozsvietenia... Foto: Robert Hüttner, Pravda
čaputová stromček vianočný Prezidentka Zuzana Čaputová počas rozsvietenia vianočného stromčeka s rodinou lekárov na prednom nádvorí Prezidentského paláca. 6. december 2021.
63 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vianočný stromček #Zuzana Čaputová